Rangadó az AFC Nyugati csoportjában


Kansas City Chiefs1.56  Oakland Raiders2.48
A Kansas 9-3-al áll a divíziójában az Oakland mögött (10-2) tehát ezt a meccset lehet „hatpontos” találkozónak is tekinteni, hiszen vagy beérik a Raiderst vagy ellépnek tőlük. Persze mindkét csapatnak a győzelem kéne, mert ott lohol a nyakukban a tavalyi bajnok Denver Broncos is 8-4-es mérleggel.

A Chiefs múlt héten az Atlanta ellen vívta meg harcát és az utolsó negyed vége felé parádés eseménysornak lehettünk szemtanúi. Az Atlanta szerzett egy TD-t és így egy ponttal vezetett. Aztán hogy egy mezőnygólnyi különbség legyen a két csapat között, rámentek a kétpontos kísérletre a touchdown után. Hiba volt, ugyanis Eric Berry, a Kansas védője (Matt Ryan interceptionje után) visszahordta nekik ezt a két pontot és így a Chiefs átvette a vezetést, plusz a labdát is megkapták, a megmaradt időt meg szépen lefuttatták.

A vendég Oaklandnek a hazaiak tight endjét, Travis Kelcet kéne leginkább levennie a pályáról, hiszen ő az Atlanta ellen is 140 yardot hozott össze. Kivételesen nem a futójátékuk volt gyilkos, hanem Alex Smith és a célpontjai: 25 passzából 21 elkapás született, mindez 270 yardért. Váratlan volt a Chiefs offense könnyed játéka, igaz, mindezt a passzok ellen ligautolsóként védekező Falcons ellen tették.

A Raiders egyelőre csodát tesz idén. Több mint tíz éve nem volt pluszos a mérlegük, de most bőven az lesz, ha így folytatják. Tíz győzelem már bezsebelve és vezetik a divíziójukat. Lehet valami nagyra készülnek, mielőtt még elhagynák a várost Las Vegasért?

Derek Carr hétről-hétre jól játszik, bár legutóbb azért nem volt olyan hatékony, de két TD passzt és 260 yardot így is összehozott a Bills ellen. A meccs elején nagyon elengedték őket, de az utolsó két negyedben Latavius Murray remek játékával sikerült megfordítani a találkozót és behúzni az tízedik győzelmet.

Egyik csapatnak sem acélos idén a védelme, viszont támadó oldalon a Raiders erősebb és sokoldalúbb. Idén egyszer már játszottak egymással és akkor a Kansas diadalmaskodott 26-10-re – elsősorban Spencer Ware kiváló futójátékának köszönhetően. Mindennek már hét hete és az Oakland azóta ki se kapott.

Tipp: Travis Kelce TD 2.25