Pulyka mellé ünnepi futball


Detroit Lions1.86  Philadelphia Eagles1.98
A hazaiak számára már elúszott a rájátszás, de legalább tapadnak a többiekre. Utolsó két meccsét megnyerte a Lions, így már 3-7-el áll. Egy (akkor még) gyenge formában lévő Green Bayt léptek le őrült végjáték után és múlt héten az Oaklandet tették helyre. Papíron jobb csapat ez a Detroit és kezdik is megmutatni ezt.

Stafford már 2600 yard felett jár, de ez a 15/12 TD/INT mutató nem a legjobb. Az irányító vesszőfutása miatt a csapat sztárja, „Megatron” vagyis Calvin Johnson sem kap el annyi yardot és touchdownt, mint szokott. Bár még így is a 12. legtöbb yardja van az elkapók között.

A vendégek csúnyán leégtek múlt héten, ráadásul hazai pályán. A kőkeménynek bizonyuló Tampa Bay szórt nekik 45 pontot. Ami aggasztó lehet, hogy Doug Martin 235 yardot futott az Eagles defense ellen. Az újonc 1/1-es Jameis Winston pedig öt touchdown passzt dobott. Ezzel egyébként beállította azt a rekordot, hogy egy újonc ennyi TD-t ad az első évében egy meccsen.

A Mark Sanchez által vezetett offense 17 pontot szedett össze a Buccaneers ellen, Sanchez maga két TD passza mellé háromszor adta el a labdát. DeMarco Murray pedig csak 64 yardig jutott. Mikor már az Eagles drukkerek elhihették, hogy ott lehetnek a playoffban a Giants botladozása miatt, erre ők is elkezdik és az egyre jobb formába lendülő Lions ellen nehéz lesz visszatérni a helyes útra.

Tipp: Pontok 44,5 alatt @ 1.96


Dallas Cowboys1.91 Carolina Panthers1.93
Talán a nap legérdekesebb mérkőzése lesz ez, hiszen a Dallas kiegészült most már teljesen és az előző héten Tony Romo egyből megvillogtatta tudását. Romónak amúgy nem volt könnyű meccse, mert szinte monszun-szerű időjárás közepette kellett átvennie a csapatot Matt Casseltől. Hét vereség után egyből győzelemre tudta vezetni a csapatot a Miami ellen és bár sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy csoportelsők legyenek, mostantól komolyan kell venni őket is.

Romo 227 yarddal kezdett és két touchdownnal, bár még csiszolni kell a játékán, mert két interceptiont is dobott. Persze senki nem várt tőle az visszatérése utáni első meccsen ilyen időjárásban álomjátékot.

Elképzelhető, hogy eddig tartott a győzelmi „sorozata” a Dallasnak, mert a két hibátlan csapat közül az egyik látogat hozzájuk. Ráadásul a Carolina 44 ponttal hangolt a hálaadási mérkőzésére, amit a Washington Redskins ellen szereztek.

Cam Newton újabb csodás mérkőzésen van túl, hiszen öt touchdown passzal járult hozzá a győzelemhez, amit 226 passzolt yard mellett szerzett. Stewart által vezette futóegység is kitett magáért a 142 yarddal.

Elképesztő, amit idén a Panthers művel. Tavaly még 7-9-el fejezték be az alapszakaszt ma meg már a 11-0-ért hajthatnak. A mérkőzés esélyesét talán nem kell megnevezni, mindenki tudja, de érdemes odafigyelni a Cowboysra mostantól. Nagy esélyük van meglepni a Párducokat.

Tipp: Stewart TD @ 1.90

Eredő odds: 3.72