Playoffba juthat a Giants


Philadelphia Eagles2.28  New York Giants1.65
Csoportellenfelek találkoznak az NFL 16. játékhetének nyitómérkőzésén. A Giants és az Eagles idén egyszer már játszott egymással, akkor a Metlife stadionban, az Óriások pályáján találkoztak. Azon a meccsen 28-23-ra diadalmaskodtak Eli Manningék odahaza, főként Odell Beckham Jr. jóvoltából, aki két touchdownt is szerzett.

Az Eagles a passzok ellen minimálisan jobban védekezik, mint a futásokkal szemben, de nem számottevő a különbség. A védelmük a középmezőnybe tartozik, akárcsak a Giantsé, viszont a New Yorki gárda defense-e a hetedik hét óta a legtöbb pontot termeli a ligában és bár az egyik legjobb passz siettetőjüket elvesztették pár hétre (Jason Pierre-Paul) még mindig biztos lábakon áll a védelem. Érdekesség, hogy az utolsó két Super Bowl győzelmükkel hasonlítgatják össze ezt a szezont a Giants drukkerek: a támadóalakulat rendben van a védelem viszont év végére áll össze. Olyannyira, hogy lassan két egész meccse nem tudtak ellenük touchdownt szerezni. Ha öt percet bírnak a soron következő mérkőzésen kapott TD nélkül, akkor elmondhatják magukról, hogy 120 perc alatt se a Dallas, se a Detroit, se a Philly nem tudott 6 pontost csinálni ellenük.

A Giants-nél kulcsszerepe van a passzjátéknak, viszont múlt hétre a Detroit ellen már összeállt annyira a futójátékuk is, hogy egy kis terhet levegyen Eli és elkapói vállairól: 114 yard jött össze a running backek-től, ami hatalmas segítség volt a támadásoknál.

Az Eagles szezonja már elúszott. Zsinórban öt vereséget szenvedtek el, ami nem igazán jött jól nekik. Igaz, nem volt könnyű egyik ellenfél se (Seattle, Green Bay, Cincinnati, Washington, Baltimore) és így 5-9-el állnak. Pedig Carson Wentz újonc irányítóként szépen kezdte a szezont és 3-0-al startoltak az év elején, azóta viszont visszaestek, nem is kicsit. Wentz ugyan már 3000 yard fölé jutott passzokból, de a TD-INT aránya egálra áll (13-13), ami rossznak számít a ligában. Ugyanakkor Manning is ennyi interceptiont dobott csak ő mellé hajított 25 touchdownt is.

Wentz és a Philadelphia elsőszámú gondjának azt tartják, hogy nincs egy normális elkapójuk. Mivel az idei szezonra már nem nagyon kell koncentrálniuk, kezdődhet a keresgélés.

A mérkőzés esélyese a bombaformában lévő Giants, viszont Eli Manning bármikor elő tud húzni a zsebéből egy borzalmas meccset és a Philly ellen szokott is. Ellenük van a legtöbb veresége és ők szedték le a legtöbb passzát a levegőből, mióta a ligában van.

Tipp: Első TD – Giants 1.74