NFL wildcard mérkőzések


Kansas City Chiefs 1.95 @ Indianapolis Colts 1.87

Andrew Luck zsinórban második évében is rájátszásba vezette a csapatát, ahol az év végére leeresztő Chiefs csapata lesz az ellenfél. A másik oldalon minőségi javulást eredményezett Alex Smith és Andy Reid érkezése, így a Chiefs magabiztosan jutott tovább a csoportból a Broncos mögött.

A két csapat nem rég találkozott egymással alapszakasz mérkőzésen Kansas-ben, és akkor meglepő módon 23-7 arányú vendég siker született. A Colts védelme az utóbbi hetekben jól muzsikál, mindössze 20 pontot kaptak 3 mérkőzésen, igaz nem a legerősebb ellenfelekkel szemben. Elsődleges feladatuk most Jamaal Charles megállítása lesz, aki mind futásokból, mind passzokból értékes yardokat tud szerezni csapatának. Alex Smith másik fő fegyvere az alapszakaszban kissé alulteljesítő Dwayne Bowe lehet, aki mellett Donnie Avery és Dexter McCluster kaphat még el.

A Colts egész évben szenvedett a futójátékkal, hiszen az év „üzletének” számító Trent Richardson alulteljesít, így Donald Brownra hárul ez a feladat. Az elkapósorból már régebben kiesett Reggie Wayne, így a playoff tapasztalattal alig rendelkező Heyward-Bay, Hilton, Fleener trió jelentheti a legnagyobb légitámogatást Luck számára.

Tipp: Alatt 46 @ 1.91

New Orleans Saints 2.20 @ Philadelphia Eagles 1.68

Az NFC igen domináns csapatokkal képviselteti magát már a wildcard körben is. Szombaton két látványos footballt játszó csapat találkozik Philadelphiában, ami nem sok jót jelent a Saints számára. Drew Brees idegenben meg sem közelíti azt a teljesítményt, amit fedett körülmények közt képes hozni, így a Keleti-part zord körülményei a hazai csapat malmára hajtják a vizet.

Az Eagles idén már megmutatta, hogy bokáig érő hóban is képes a győzelemre, de ideális körülmények közt is kivételesen hatékony támadójátékot nyújtanak. Nick Foles az alapszakaszban lubickolt irányítóként, kérdés az, hogy mennyire érződik meg rajta a rájátszás nyomása, hiszen ilyen jellegű feladattal még nem kellett megbirkózzon. Ha a passzjáték besülne, még akkor is ott van az idei év legtöbb futott yardjával rendelkező LeSean McCoy, aki Bryce Brownnal rotációban szintén megállíthatatlannak bizonyult. Mindkét csapat nagy pont- és yardgyáros hírében áll, így egy fordulatokban gazdag mérkőzésre lehet számítani.

Tipp: Felett 53.5 @ 1.95

San Diego Chargers @ Cincinnati Bengals

A San Diego Chargers minden bizonnyal az egyik legszerencsésebb csapatnak nevezhető az idei szezonban. Egy kihagyott fieldgoalnak köszönhetően szerepelhetnek a rájátszásban, ahol ahhoz a Bengals-hoz utaznak, akik meg-megtorpannak a playoffban. Andy Dalton sorozatban harmadik évében is rájátszásba jutott csapatával, de ott eddig mindig kikapott, így ideje lenne villantani valamit. Az eszköztára megvan hozzá, hiszen AJ Green mellett a kiegészítő elkapók is jól teljesítenek, már két használható tight endje van, ráadásul a futásoknál is egy jól rotálható duó áll rendelkezésére.

Mindezek ellenére a Bengals legnagyobb fegyvere a védelem, minden mutatóban a legjobb ötbe tartoznak, ami a Chargers támadóinak rossz hír.

Bár Rivers ismét olyan évet produkál, amelyet fénykorában megszokhattunk tőle, a védelem rengeteg passzolt yardot engedélyez, ráadásul a running back Ryan Matthews minden bizonnyal külön figyelmet fog kapni a Burfict által vezetett linebacker részlegtől. A két csapat már találkozott egymással a 13. játékhéten, akkor 7 pontos Bengals győzelem született.

Tipp: San Diego Chargers +7 @ 1.78

San Francisco 49ers @ Green Bay Packers

Az időjósok kegyetlen hideggel számolnak a hétvége legjobban várt mérkőzésére. Egyes előrejelzések szerint, akár a -20 °C fokot is elérheti a hőmérséklet, mely egy kis széllel párosítva rekordmélységbe taszíthatja a hőérzetet. Kétségtelen, hogy a tundra éghajlathoz hasonlító körülmények a Green Bay számára kedvezőbbek, de a meleghez szokott 49ers csapatát sem lehet leírni ilyen közegben sem.

A San Francisco képes fizikális játékot nyújtani, tehát a futásokat erőltetni Frank Gore és Colin Kaepernick révén, míg a védelem állandó nyomás alatt tudja tartani Aaron Rodgerst és kiválóan szereli a futásokat.

A Green Bay számára a fagy mellett óriási lökést adhat, hogy az előző meccsen visszatérő Randall Cobb - Aaron Rodgers duó remekül muzsikált a Bears ellen, viszont most sokkal nehezebb feladat elé néznek. Ha a hőmérséklet tényleg rendkívül extrém mértéket ölt, akkor nem számíthatunk pontesőre, sokkal inkább futásokra épülő, küzdelmes mérkőzés várható Eddie Lacy és Frank Gore főszereplésével.

Tipp: Alatt 46.5 @ 1.95

A négy tipp eredő oddsza: @ 12.93