NFL: Szűkülő rájátszás esélyek


New England Patriots 1.97, Miami Dolphins 1.85

Mindkét csapat számára fontos csoportrangadó következik. A Miami és a Baltimore található a legkedvezőbb pozícióban a rájátszást jelentő hatodik helyért folyó harcban AFC oldalon. Emiatt különösen fontos a Dolphins számára az összecsapás, ráadásul a csoportrangadók mindig kiemelt jelentőséggel bírnak. A Miami a hátralévő három héten kivétel nélkül divízió riválissal fog találkozni, mely a Jets és a Bills játékerejét elnézve optimizmusra adhat okot Floridában. A gyenge szezonkezdet után kezd magára találni a gárda, ráadásul úgy tűnik, hogy az Incognito-féle támadó falember problémákat is maguk mögött hagyták. A legutóbbi négy héten háromszor győztesen vonultak le a pályáról, mely nagyban köszönhető a passzjáték feljavulásának, a Hartline-Wallace-Clay trió megfelelő muníciót jelent Ryan Tannehill számára.

Nincs kizárva, hogy a másik oldalon a Patriots tovább kísérti a sorsot, és újra hátrányból felállva fogja megnyerni a mérkőzést. Óriási vérveszteség, hogy a csapatból ismét kidőlt Rob Gronkowski, aki Tom Brady legmegbízhatóbb célpontjának számít. A feladat nagy része így a szintén üvegtestű Danny Amendola kezeire lesz bízva, pozitív előjel, hogy múlt héten a Browns ellen már Gronk nélkül sikerült fordítani. Amennyiben idegenben nyernek a Hazafiaknak, akkor matematikailag is biztosítják helyüket a rájátszásban. Ha kikapnak, akkor sincs nagy gond, hisz egy Ravens vereség is továbbjutást jelentene.

A New England futás elleni védekezése nem az igazi, így Lamar Miller számára nyílhatnak nagy rések, míg a Miami passz elleni védekezését teheti próbára a Pats. A két csapat a nyolcadik játékhéten találkozott már egymással, akkor 10 pontos New England győzelem született, de most ennél jóval szorosabb eredményre lehet számítani.

Tipp: New England @ 1.97

Green Bay Packers 3.30, Dallas Cowboys 1.34

A Green Bay ezen a mérkőzésen is kénytelen nélkülözni irányítóját, Aaron Rodgers-t. Emiatt különösen nagy bravúrra lenne szükség a Dallas ellen, akik szeretnék tartani a lépést az Eagles csapatával. Az"L" a Sajtfejűek számára viszont könnyen a szezon végét jelentheti, mert így bízniuk kell abban, hogy mind a Chicago, mind a Lions vereséget szenved a 15. játékhéten.

A Tony Romo vezette Cowboys decemberben nem szokott jól muzsikálni, de egy esetleges vereség hatalmas, már-már behozhatatlan hátrányt jelentene számukra. A csapat legnagyobb gyengesége a védelem, amely rengeteg yardot enged, a 426.8 yard a legrosszabb az egész mezőnyben.

Szerencséjükre ellenfelük támadójátéka Matt Flynn nem túl megbízható teljesítményén múlik, míg azért a Dallas képes meccsenként 28-30 pontot szerezni.

Tipp: Felett 49 @ 1.85

Cincinnati Bengals 2.05, Pittsburgh Steelers 1.78

A Cincinnati hosszú idő után végezhet a csoport élén (2009), ehhez viszont a rivális Steelers otthonában kellene nyerni. A múlt hét tanulsága, hogy igen kemény a december Észak-Amerikában, vasárnap Pittsburgh-ben kemény fagyra és enyhe hóesésre lehet számítani.

Persze a Bengals számára sem testidegen ez a közeg, múlt héten hasonló körülmények közt győzték le a Colts együttesét. A Bengals idén kiegyensúlyozottságának és a csoportellenfelek visszaesésének köszönhetően szerepel ennyire jól, támadójátékuk AJ Green és Giovanni Bernard jóvoltából több dimenziós lett, míg védelmük minden szegmense top 10-es mutatóval rendelkezik.

Az AFC North csoportmeccsei rendre nagy küzdelmet hoznak, így mindenképp szoros, de ugyanakkor pontszegény eredményre számítsunk. Legutóbbi mérkőzésük a második játékhéten 20-10 arányú Bengals sikerrel végződött.

Tipp: Alatt 41.5 @ 2.05

Baltimore Ravens 3.10, Detroit Lions 1.38

Talán a hét legpikánsabb párosítása jött össze a hétfő esti rangadóra, hiszen mindkét gárda egy őrült mérkőzést játszott a múlt heti havazásban. Természetesen a csapatoknak szüksége van a győzelemre, hisz abban a veszélyzónába helyezkednek el, ahol a legapróbb hiba is megbosszulhatja önmagát.

A Lions holtversenyben ugyan még a csoportja élén áll, de a Chicago és a Green Bay is eléjük kerülhet hétfő reggelre, így csak is egy győzelemmel maradhatnának vezető pozícióban. A Ravens kissé távol áll a csoport megnyerésétől, így a még kiadó egyik wildcard hely valamelyikét szeretnék elérni, ami egy vereséggel távolabb kerülhet, hiszen kapaszkodik a Miami és a csütörtöki meglepetés győzelmével a Chargers is.

A mérkőzés esélyese a hazai pályán játszó Lions, hiszen védelmük a statisztika ellenére erős, támadójátékban meg Calvin Johnson évek óta levédekezhetetlen. A Ravens a generációváltást követően is elsősorban az erős defense-ben bízhat, illetve abban, hogy Joe Flacco visszakapta egyik kedvenc célpontját, Dennis Pitta-t.

Tipp: Első pontszerző csapat - Detroit Lions @ 1.64

A négy tipp kombinált eredő oddsza: @ 12.25