NFL: A Patriots megállíthatja Breeséket?


Baltimore Ravens 2.18, Green Bay Packers 1.70
Egyelőre mindkét csapat a várakozások alatt teljesít, bár az első pár forduló képe alapján meglepő lehet, hogy a Ravens mérlege (3/2) jobb, mint az eddig eggyel kevesebb meccset játszó Packersé (2/2), azonban az oddsz helyre is teszi ezeket a kérdéseket, ugyanis nem véletlen, hogy a Green Bay idegenben is esélyesebb John Harbaugh csapatánál. A címvédőnél nagy átalakulások vannak, szinte lecserélték a védelmüket, míg a vendégeknél is vannak gondok – szinte mindig – a defense-ben, azonban ők sokkal inkáb függnek az Aaron Rodgers-vezette támadósortól, ami viszont mindig ligaelit-szinten teljesít. A két franchise eddig csupán négyszer találkozott egymással – nem elég, hogy a Ravens nagyon fiatal egyesület, de különböző konferenciában is vannak, tehát csak négyévente randevúznak az alapszakaszban –, és e közül a négy meccs közül hármat a Green Bay nyert hazai pályán, a Baltimore egyetlen győzelme 2005 decemberében született, Marylandben.

Tipp: Green Bay Packers @ 1.70 

Cleveland Browns 2.18, Detroit Lions 1.70
A Brownsnál megint az a téma, hogy eltradelik legjobb hosszú távú fegyverüket, a némiképp problémás wide receivert, Josh Gordont, noha Rob Chudzinski vezetőedző ezt – a harmadik játékhéthez hasonlóan – újfent cáfolta, az azonban nincs kizárva, hogy egy emelettel feljebb máshogy gondolkodnak. A Cleveland váratlanul jó rajtja után kidőlt az egyik főkolompos, Brian Hoyer, így ismét Brandon „Vissza a suliba” Weeden lesz a kezdő QB, ami mindenképpen ad egy pofont a már épülgető clevelandi playoff-reményeknek, de azért érdemes még várni a teljes leírásukkal, mert az NFL-ben ugye, bármi megtörténhet, még az is, hogy hazai pályán elkapják a szintén kiválóan rajtoló Detroit Lionst, pláne, mivel Calvin Johnson játéka egyelőre még kérdéses. Más kérdés, hogy azért nelküle se lennének egydimenziósak, de a jól termelő Reggie Busht meg tudja állítani a szintén kiváló Browns-front seven, és sztárelkapó nélkül a secondary is jobban el tudja osztani az embereit, így ettől a párosítástól kisebb meglepetést várok.

Tipp: Cleveland Browns @ 2.18 

New England Patriots 1.68, New Orleans Saints 2.20
Ettől pedig szintén, ha egyáltalán meglepetés az, ha az eddig hibátlanul álló vendégek hozzák el a pontot a Gillette Stadiumból. Mivel a Saints pillanatnyilag a liga egyik, ha nem a legkomplettebb csapata, tényleg szinte csak a hazai pálya szólhat Tom Bradyék győzelme mellett. Legutóbb nyolc évvel ezelőtt látogatott Bostonba a Katrinával megvert New Orleans, és azt a meccset hét ponttal a Pats nyerte (a négy évvel azelőttit meg 17 egységgel húzta be a Honvéd), viszont legutóbbi találkozójuk a Superdome-ban 38–17-es Saints-győzelmet hozott a New Orleans bajnoki idényében, és a társaság közel olyan hőfokon üzemel, mint az akkori bajnokcsapat. Külön pikantériája lehetett volna a találkozónak, ha Bradynek összejön egy TD-passz a Cincinnati ellen vasárnap, de mivel ez nem sikerült, megszakadt 52 meccse óta tartó sorozata, így a lehetőség is ugrott, hogy pont Drew Brees ellen állítsa be a Szentek irányítójának 54-meccses rekordját.

Tipp: New Orleans Saints @ 2.20 

Dallas Cowboys 1.40, Washington Redskins 3.00
Monte Kiffin, a Dallas defensive coordinatora átvállalta a felelősséget a Broncos-tól az utolsó percben, Tony Romo ladaeladása után elszenvedett vereségért, és azt mondta, hogy nem fair Romo nyakába varrni a meccset, hiszen a borzasztóan játszó Cowboys-védelem még csak puntra se tudta kényszeríteni a Denvert, és Romo így is végig meccsben volt a liga legjobb irányítója ellen. Más kérdés, hogy főleg azért, mert a Broncos védelme is hasonlóan zsengén tudott csak rombolni, Romo meg nem először veszít el így nagy meccset... A Redskinsnél pillanatnyilag még mindig az a legnagyobb probléma, hogy a tulajdonos, Dan Snyder, nem hajlandó lecserélni a sokak számára kellemetlenül csengő „Rézbőrű” nevet, és nem azért, mert akkor elavult lenne az összes szurkolói felszerelés – ő csak jól járna, ha mindenkinek újat kellene vennie –, hanem mert ez hozzátartozik a klub identitásához, állítólag ugyanis megalakulásakor a Boston Redskins edzője, és négy játékos is amerikai őslakos volt, bár a tréner etnikai hovatartozása vitatott. A meccset mindenesetre hazai pályán legalább egy TD-vel hozni fogja a Cowboys, és ezzel semlegesre hozza mérlegét, megerősítve helyét az NFC East elején.

Tipp: Dallas Cowboys -6 @ 1.97 

A tippsor eredő szorzója: @ 16.06