NFL: a Patriots meccse lesz a legszorosabb


Chicago Bears 1.95, New Orleans Saints 1.87
Mielőtt bármit is csinálunk, elég arra gondolnunk, hogy Jay Cutlert mennyire szokta megvédeni a fala – bár idén ezzel nincs gond –, és nyomás alatt hány labdát képes elszórni (ezzel már inkább), és tegyük mellé a fejünkben a Rob Ryan által elképesztó módon felpörgetett Saints defense-t, amely már kezd labdaszerzésben is ott tartani, ahol 2009-ben járt. Lehet, hogy Soldier Field, lehet, hogy fúj a szél, de mivel nem fog még havazni, Brees meg fogja találni Darren Sprolest és Jimmy Grahamet éppen annyiszor, amennyiszer kell, sőt lehet, hogy még többször is, ráadásul a backfieldben tartott háromfejű szörny is több szerepet kaphat, mint eddig.
Tipp: New Orleans Saints @ 1.87


Cincinnati Bengals 1.91, New England Patriots 1.91
Két, jó formában lévő társaság, ez tényleg 50-50-nek tűnik, de az ember beidegződésből rögtön automatikusan Pats-re veszi ezt a meccset. Annyira egyenlő erők feszülnek egymásnak, hogy a két alakulat a labda mindkét oldalára felálló egységeit hasonlóan rangsorolják mind passzjátékkal, mind pedig futással kapcsolatban – egyedül a mérlegük nem meccsel, ugyanis a Bengals győzelem/vereség mutatója 2/2, míg a Pats 4/0-ával áll. A kiegyensúlyozottság miatt könnyen lehet, hogy végül egy vagy több special teams play fog dönteni, és a furfang általában a New England oldalán áll, ahogyan a legutóbbi négy meccsükön is: a Cincinnati legutóbb 9/11 előtt két nappal tudott győzni a Patriots ellen, és a legutóbbi öt találkozójuk közül az a legszorosabb, akkor hat ponttal bizonyult jobbnak a tigrismintás társaság – előtte kétszer nyert három ponttal a Pats ('99, '94), de a kedvenc eredményem a 7–2-es győzelmük 1993-ból.
Tipp: New England Patriots @ 1.91


Green Bay Packers 1.28, Detroit Lions 3.75

Csoportrangadó, 168. alkalommal találkozik a két franchise, és az eddigi meccseken 95-65-7 az állás a Packers javára, és a hazaiak fölénye a negyvenes évek óta nem volt olyan nyomasztó, mint az elmúlt kilenc évben, legutóbbi 18 meccsükből ugyanis mindössze kettőt nyert a Detroit, a többit mind a Green Bay vitte. A pillanatnyi állás viszont a Lions mellett van, ugyanis 3/1-gyel vezetik az NFC Northot, míg a múlt héten szabadnapos Packers 1/2-vel áll. A vendégek abban bízhatnak, hogy Megatron mellett most már van egy Reggie Bush is a fegyvertárban, aki a kiváló támadó fallal együtt kicsit több teret biztosíthat a passzjátéknak, ami így talán elegendő sebzést vihet be a passzjáték ellen bizonytalan Packers defense-nek. Az utóbbi években talán még sose volt benne ennyire a levegőben a Detroit győzelme, mégis meglepetés lenne egy 1/3-al kezdő Green Bay. Két, kifejezetten ponterős támadósor két inkább sebezhető védelem ellen, sok pont várható, még akkor is, ha csoprton belüli gyömöszköléssel lesz dolgunk.
Tipp: összpontszám 53.5 fölött @ 1.90


New York Giants 1.85, Philadelphia Eagles 1.97
Szintén rangadó, nem is kicsi, ráadásul lúzerrangadó is (hasonlóan a St Louis Rams–Jacksonville Jaguarshoz, és elég komoly meglepetésre az Arizona Cardinals–Atlanta Falconshoz), hiszen egyik alakulat szerencsétlenebb, mint a másik – úgy tűnik, hogy az NFC East, mely az egyetlen pozitív mérleg nélküli divízió, idén egyértelműen a leggyengébb a ligában. Az a helyzet, hogy pillanatnyilag nagyon nehéz elképzelni, hogy ez a Giants bárkit is meg tudjon verni,
talán esetleg a Vác Pandast Jacksonville Jaguarst, az NFL egyértelműen legfunkciótlanabb csapatát. Fogni kellene a vendéget, na nem mintha az Eagles sokkal meggyőzőbb lenne, de ők legalább csoporton belül aratták eddigi egyetlen győzelmüket (az első héten a Redskins ellen). Valószínűleg em lesz pontzuhatag, úgyhogy maradjunk is ebben.
Tipp: összpontszám 53.5 alatt @ 1.87


Tennessee Titans 2.15, Kansas City Chiefs 1.72
Vegyük a tippsorba ezt a védelmi csatát is, amelyet szerintem a veretlen Chiefs idegenben is behúz a szintén jól álló (3/1), de kicsit se íze, se bűze Titans ellen. Persze, lehet, hogy csak az előítéletek beszélnek belőlem. Legutóbb három éve találkoztak, akkor is a Kansas City nyert, de előtte két meccset a Titans vitt.
Tipp: Kansas City Chiefs -1 @ 1.76


A tippsor eredő szorzója: @ 22.33