NFL: Most már a Super Bowl a tét


New England Patriots 1.37 Indianapolis Colts 3.20

Nagy meglepetésre nem jöhetett össze a Manning-Brady párharc az elődöntőben, hiszen Andrew Luckék ezt máshogy gondolták, és hazai pályán verték ki a Broncost. Az AFC másik ágán az esélyesebb csapat jutott tovább, de nekik elég nehézkesen sikerült ez. A Baltimore nagyon közel került a győzelemhez, de Bradyék felébredtek, és végül négy ponttal legyűrték a Ravenst.

A Patriots és a Colts Indianapolisban már találkozott az idei szezonban, akkor 42-20-ra elpáholta Chuck Pagano fiait a Belichick-csapat. Egyébként utolsó öt egymás elleni találkozójukat egyaránt a Pats nyerte. Andrew Luck még sosem győzött Brady ellen – nem túl jó előjel.

Vendégoldalon a védelemből hiányozhat pár ember: két-két cornerback és linebacker van kérdéses állapotban, és az ő hiányzásuk akár el is döntheti a mérkőzést. Mindenkire szüksége lesz a Coltsnak ahhoz, hogy idegenben legyőzhessék Belichick bandáját.

A New Englandnél sérültlistán van Brady is, de ő már teljes edzést végzett a héten, és ott lesz a kezdőben. Brandon LaFell viszont még mindig bajlódik a vállával, akárcsak a linebacker, Dont’a Hightower.

Mivel a sztárjait mindkét csapat pályára küldheti, minden adott ahhoz, hogy jó meccset láthassunk.

Tipp: Gronkowski TD @ 1.60

 

Seattle Seahawks 1.30 Green Bay Packers 3.75

A címvédő Seahawks könnyedén jutott túl a Carolinán a múlt héten, és végre nem álltak meg 20 pont alatt. A Green Bay már sokkal nehezebben nyert a Dallas ellen a sérült Aaron Rodgerssel – a sikerükhöz a Megatron-szabály alkalmazása is kellett, amellyel Dez Bryant elkapását érvénytelenítették a bírók sorsdöntő módon az utolsó pillanatokban.

Szeptemberben játszottak egyébként egymás ellen egy mérkőzést, amit a Seattle könnyedén húzott be, de akkor még egy bágyadt Packersszel találkoztak. Most más lesz a helyzet, főleg ha Rodgers vádlija bírni fogja.

Hosszú évek után először nyílhat lehetőség a címvédésre. Utoljára a Patriotsnak sikerült ez a 2000-es évek közepén, és most lehet, hogy majd pont nekik lesz lehetőségük megakadályozni ezt. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, mert nem lesz könnyű dolga a Seahawks védelmének. Egy potenciális MVP irányító ellen lépnek pályára, viszont ha valaki, akkor ők meg tudják állítani, hiszen az övék a liga egyik, ha nem a legjobb védelme.

Tipp: 46.5 pont felett @ 1.92