NFL: most akkor melyik lesz a forduló rangadója?


Baltimore Ravens 2.15, Houston Texans 1.72
A forduló rangadója lehetne, ha nem lenne hétfő hajnalban egy Steelers–Bears, és ha nem lenne ilyen szenvedős a Ravens szezonja, mert a Houston ezúttal vendégként is esélyes. A vendégeknél ott van a csípősérülése után visszatérésére készülő Ed Reed, aki új csapatában először volt csapata ellen léphet pályára, amennyiben bevethető lesz – a meccs előtt döntenek róla –, de nem túl lelkes a safety, ugyanis semmiképpen nem akarta, hogy ez legyen az első mérkőzése a Texans színeiben. Ha végül játszani fog – mert ez a munkája –, akkor sanszos, hogy egyszer-kétszer le fogja húzni Joe Flacco passzát, mert az elmúlt fél évtized edzéseiről jobban ismeri, mint bármely más QB-t a ligában. A két alakulat eddig hétszer találkozott, ezek közül az első hat meccset a Ravens nyerte – közte egy playoff-találkozóval tavalyról –, de utolsó összecsapásuk tavaly októberben csúnya mészárlásba torkollott a Realiant Stadiumban, és a Texans minden felgyülemlett frusztrációját kitöltve 43–13-mal zavarta haza Ray Lewisékat. Ha ennyire nem is lesz sima, de várhatóan ezúttal is a Houston viszi haza a győzelemért járó pontot, tehát folytatódik, és már tendenciává válik a tavaly elkezdődött jelenség ebben a párharcban.

Tipp: Houston Texans @ 1.72 

Pittsburgh Steelers 2.10, Chicago Bears 1.75
A forduló rangadója lehetne, ha nem lenne hétfő este egy Broncos–Raiders, és ha nem lenne ilyen szenvedős a Steelers szezonja, Big Benék ugyanis a nehézkesen rajtoló címvédőnél is sokkal rosszabban kezdték a szezont – Mike Tomlin konkrétan még soha életében nem kezdett 0–2-vel szezont vezetőedzőként. Nem úgy a Chicago Bears, akik két nehéz meccset nyertek nagyon szorosan: a Cincinnatit három, a Minnesotát egy ponttal verték, mindkettőt hazai pályán. Fura ezt leírni, de a Steelers talán nem fogja ennyire megizzasztani őket azok után, hogy a Titans és a Bengals ellen se tudott tíz pont fölé menni, és a játékukban rengeteg a hiányosság, Roethlisberger nem véletlenül volt meglehetősen ideges kedd hajnalban a Cincinnati ellen elszenvedett vereség közben. A két csapat 1934 óta 25 alkalommal találkozott, és 17-7-1 a mérleg a hőskort uraló Bears számára, de a ligaegyesítés (1970) óta 5–5 az állás, és az elmúlt tíz évben is döntetlen a mutató: 2005 decemberében hazai pályán a Steelers, majd szinte pontosan négy évvel ezelőtt szintén otthon a Bears tudott győzni 17–14-re. Óriási tűzijátékra ezúttal sem számítok, úgyhogy a vendéggyőzelem mellett az alacsony pontot ajánlom.

Tipp: összpontszám 40.5 alatt @ 1.87 

Denver Broncos 1.05, Oakland Raiders 10.50
A forduló rangadója lehetne, ha nem lenne ekkora különbség a két csapat között, de hát továbbra is az a realitás Kaliforniában, hogy az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a liga egyik, ha nem a legjobb csapata elleni vendégszereplésre. Azért, mivel egy nagy tradícióra visszatekintő csoportrangadóról van szó, ráadásul a Monday Night Football díszeletei további fűszert adnak a meccsnek, a bevállalósok nyugodtan játszhatják kisebb összeggel a Raiderst, mert ha bejön, az óriási kasza – véleményem szerint egy bemákolt vagy kierőszakolt győzelem lehetősége azért ennyire nem kicsi, mint amit a szorzók sugallnak, ugyanakkor természetesen nem szabad elfelejteni, hogy tényleg nagyon valószínű, hogy az alapszakaszkirály Peyton Manning játszi könnyedséggel szedi ízekre a vendégek védelmét. Akik amúgy nem túl kedves fickók, és nyilvánvalóan utazni fognak rá... Eddig 107 alkalommal találkozott a két franchise, és a mérleg a Raidersnek kedvez (60-45-2), viszont legutóbbi három meccsüket egyaránt a Broncos nyerte – az Oakland utoljára 2011 szeptemberében, vagyis Manning előtt 1-ben tudott nyerni a Denver ellen. 35–13 körüli eredményt várok, tehát mehet a Denver hendivel, illetve az összpontszám 49 alá várható (@ 1.82). 
Tipp: Denver Broncos -14.5 @ 1.87

A tippsor eredő szorzója: @ 6.01

Bevállalós tippsor: Houston Texans, Chicago Bears & Oakland Raiders @ 31.61