NFL: meglepetés, ha a Packers meglepetést okoz?


Buffalo Bills 1.82, New York Jets 2.00
Múlt héten nem néztünk NFL-tippeket, ami nem is baj, mert ment ezerrel a totógyilok, még jobban, mint az azelőtti fordulóban, most pedig – miközben a Titans gyepálja az Indyt – azzal a problémával kell szembesülnünk, hogy a Jets hibátlan sormintáját tönkretette a bye week, így egyelőre egyik lábunkról állunk a másikra, a fejünket vakargatjuk, és a nem létező lábujjgyűrűnket nézzük, miközben megpróbáljuk kisakkozni, hogy akkor most honnantól folytatódik a sorozat. Csoportrangadóról van szó, de ami még annál is fontosabb, hogy a New York-iak lecsaptak a Texans által kivágott ed reed bácsira, az az, hogy két hetük volt készülni, ráadásul egy győzelemmel rögtön ott vannak wild card pozícióban, sőt annyira bohóc idén az AFC, hogy még egy vereséggel, 5–5-ös mérleggel is.
Tipp: NY Jets @ 2.00 

Cincinnati Bengals 1.38, Celevland Browns 1.91
Noha legutóbbi öt meccsükből négyen voltak pontok bőven, szeptemberben 17–6-ra tudott nyerni hazai pályán az akkor még sokkal ígéretesebbnek tűnő Browns. Meglesz a győzelem Andy Daltonéknak, de olyan ponteső most messze nem lesz, mint például amilyet a Superdome közönsége tapasztalt hétfő este, miközben a Saints akkor is first downt, illetve touchdownt csinált a Cowboys ellen, amikor nem akart. Bár elkalandoztam, de mehet az under.

Tipp: összpontszám 42.5 alatt @ 1.91

New Orleans Saints 1.55, San Francisco 49ers 2.50
Ha már szóba kerültek Breesék, akkor pár szó a forduló meccséről: ha Friscóban lenne, simán tolnám a hazait, a Superdome-ban viszont ez Saints lesz, és nem a Dallas nagyon csúnyán történő megcsinálása miatt, hanem mert elég csak a New Orleans hazai formáját összevetni a vendégekével. Sean Payton csapatának amúgy is van miért visszavágnia, hiszen Pierre Thomas feje talán még mindig kong attól az ütközéstől, amit 2012 januárjában kapott azon az elképesztő nagy meccsen, amelyen végül Alex Smith győzelemre vezette hazai pályán a San Franciscót, egy évvel ezelőtt pedig már Colin Kaepernick irányításával tudott nyerni Louisianában a 49ers az SP-mentes év aranymetszésénél – ráadásul még a Carolina is közeleg, mint a tél. Semmi sallang, csak sima hazai.

Tipp: New Orleans Saints @ 1.55 

New York Giants 1.42, Green Bay Packers 2.90
A meglepetést most ezen a meccsen érzem. Aaron Rodgers  hiányában a Packers szinte mindenki ellen underdog, és az ember azt gondolná, hogy Matt Flynn sem lehet megváltó, hiszen már kiderült róla, hogy mégsem az, akinek hitték, amikor egyszer játszott, és rekordokat döntögetett a Green Bay csapatában. Újonc irányítókat, igaz, az övétől eltérő stílusúakat nem tudott megverni a csapatba kerülésért, úgyhogy ment a lefolyóba, most viszont úgy hozta a sors, hogy visszakerült oda, ahová való. Az a helyzet, hogy újra abban a rendszerben játszhat, amelyben éveken át photobombingolt Aaron Rodgers mellett, és valószínűleg akkor jár a legjobban, ha marad is itt, A-Rod cseréjeként, még egyszer úgysem fog ennyi pénzt keresni nulla játékkal. Szerintem most nagy meccse lesz, aztán lehet, hogy a következőn már ő is megsérül, vagy dob hat interceptiont, de ha valakit, akkor Elit lepasszolhatja a pályáról, a három győzelem és a javuló tendencia ellenére ugyanis ez a Giants annyira meggyőző, mint egy automatikus telefonhívás egy politikustól kampányidőszakban.

Tipp: Green Bay Packers @ 2.90 

A tippsor eredő szorzója: @ 17.17