NFL: Meg lehet-e állítani Rodgerst?


Dallas Cowboys 1.45, Green Bay Packers 2.80

A két csapat örökmérlege 21-20 a Dallas javára, a playoff-meccseket nézve pedig 4-3-ra vezetnek a hazaiak a Packers ellen. A Cowboys mellett szól, hogy idén már egyszer találkoztak az alapszakaszban a Packersszel, és akkor 30-16-ra kiütötték őket. Ez megtévesztő lehet azonban, mert ott még egy nem bombaformában játszó Rodgers volt az ellenfél irányítója.

A Packers zsinórban hét találkozót húzott be, beleértve a múlt heti, Giants elleni wildcard ütközetet is, ahol 38-13-ra mosták le a Sajtfejűek a pályáról Eli Manningéket. Ez Odell Beckhamet annyira megviselte, hogy a találkozó után lyukat ütött a falba, majd azóta egy szót sem szólt rajongói felé a közösségi médiában.

Rodgers a Giants ellen csúcsformában játszott, 362 passzolt yardja és négy touchdown passza volt nulla interception mellett. Még egy hail mary dobás is bejött nekik az első félidő legvégén. Sajnos Rodgers nem lehet felhőtlenül boldog, mert elvesztette legjobb elkapóját, Jordy Nelsont, aki bordasérülés miatt kénytelen kihagyni a Dallas elleni csatát. Az előző fordulóban Aaron Rodgers megoldotta a wide receiver pótlását, Randall Cobb és Davante Adams voltak a legfőbb célpontjai.

A Cowboys pihenhetett egy hetet, hiszen ők az első számú kiemeltek az NFC-ben 13-3-as alapszakasz-mérlegüknek köszönhetően. Idén mindössze két csoportellenfelük, a Giants (kétszer) és az Eagles tudta megverni őket.

A legnagyobb kérdés az lesz a Dallas részéről, hogy a rookie játékosok miképp viselik a playoffal járó terhet, mert irányító és running back poszton is (Dak Prescott, Ezekiel Elliot) újoncok vitték előre a Dallas szekerét az alapszakaszban.

Egy biztos, ha a Dallas nyerni akar, nyomást kell helyezniük Rodgersre, különben az irányító szétpasszolhatja a védelmüket.

Tipp: Packers -3,5 @ 3.70

Kansas City Chiefs 1.83, Pittsburgh Steelers 2.02

Időpontváltozás volt a Kansas-Pittsburgh meccsen, a magyar idő szerint este 7 órakor kezdődő találkozót eltolták hajnali fél 3-ra. Ennek a magyar rajongók kevésbé örülnek, de az ítéletidő akár a meccsre is komoly hatással lehet.

Nehéz elhinni, hogy a Packersnél van jobb formában lévő csapat, de a Pittsburgh Steelers ilyen együttes. A csapat kilencedik találkozóját szeretné megnyerni egyhuzamban, és erre jó esélye van, főleg ha úgy kezdi a találkozót, mint a Miami ellen.

Csúfos kiütés lett a vége a Steelers-Dolphins meccsnek a wildcard héten, Roethlisbergerék 30-12-vel küldték haza a Delfineket. Négy éve együtt játszik a Big Ben-Brown-Bell trió, de most először nem sérült valamelyikük a rájátszásban. Ez meglátszott a Pittsburgh játékán, gyakorlatilag a Miami elleni találkozót is ők hárman döntötték el. Brown két elkapott touchdownt és 124 yardot szerzett, Bell két futott touchdownt és 167 yardot gyűjtött. Ugyan Ben Roethlisberger kicsit belecsúfított a meccsbe két értelmetlen interceptionjével, de ez végül nem számított.

Hogy milyen veszélyes lehet ez a Steelers támadósor, azt talán a Chiefs tudja legjobban, ugyanis idén már egyszer találkoztak a Pittsburgh gárdájával. Akkor 43-14 arányban a Steelers nyert. Azóta a remekül játszó Chiefs megszerezte a második legjobb kiemelést az AFC-ben, és ez által kipihenhették magukat az első meccsükre.

A Chiefs támadósora gyengébb, mint az ellenfélé, passzolt yardok tekintetében a 23., míg a futott yardokat nézve a 15. helyen zárták az alapszakaszt. Védelmük és speciális egységük átlagon felüli, Tyreek Hill bárkikor villanhat egyet. Bár a Kansas nagyon jó csapat, több minden szól a Steelers mellett.

Tipp: Le’Veon Bell TD @ 1.67