NFL: Manning Bowl, üvöltözési rekordkísérlet és még egy rakás meccs


Atlanta Falcons 1.36, St. Louis Rams 3.20
A Rams otthon verte a Cardinalst az első körben, az Atlanta pedig a Superdome-ban kapott ki, ott pedig senkinek sem szégyen, tehát egyik társaságra sem mondhatjuk, hogy rosszul kezdte volna a szezont. A meccs érdekessége, hogy Steven Jackson ezúttal már Falcons-mezben fog rohangálni volt csapata ellen, és minden bizonnyal az első győzelmükhöz is hozzájárul majd, a Georgia Dome-ban ugyanis a legtöbb párharc nagyon az Atlantának áll – még ha annyira nem is lesz sima, mint amire az oddsz alapján következtethetünk, de egy TD azért lesz a két alakulat között.
Tipp: Atlanta Falcons -6 @ 1.91

Baltimore Ravens 1.33, Cleveland Browns 3.40
Miután az AFC North összes csapata vereséget szenvedett az előző körben, ez a két, 0–1-gyel álló együttes vezeti a divíziót. Erre a párosításra csípőből Ravenst mond bárki, aki látott már életében NFL-meccset, pláne az, aki komolyabban is követi a ligát, és igazuk is lesz, bár mivel Flaccóék győzelme nem fizet túl jól, inkább arra megyünk rá, hogy nem lesz igazi ponteső, és nemcsak azért, mert ebben a csoportban, pláne rangadókon nem nagyon szoktak olyat csinálni, hanem mivel egyik franchise-ról sem a high scoring offense kifejezés jut az ember eszébe. Egyébként legutóbb 2008-ban játszottak olyan pontgazdag meccset, aminek az eredményével buknánk ezt a tippet, azóta nyolcszor találkoztak, de 41 pontnál egyszer se termeltek többet.
Tipp: összpontszám 43.5 alatt @ 1.91 

Green Bay Packers 1.28, Washington Redskins 3.75
Itt nem kérdés, melyik a jobb csapat, térdsérülése miatt az RGIII-hype még nem kapott új erőre, meg amúgy is másodév van, amikor jellemzően visszaesnek az irányítók, és a figyelem középpontjában sem ők vannak már annyira – bár, amennyire szánalmas az idei QB-felhozatal, bőven beleférne, hogy még ebben a szezonban is Luckot, Griffint és Wilsont figyeljük az újoncok helyett. A Packers San Franciscóban kapott ki, a Redskins pedig Philadelphiában, most pedig a Green Bay fog javítani a mérlegén, de nem lesz nagy különség a két csapat között, mert ha el is húznak Aaron Rodgersék, a garbage time-ban RGIII közelebb fog lopózni, ahogyan hétfő este is csinálta – a fantasy-tulajok legnagyobb örömére.
Tipp: Washington Redskins +9.5 @ 1.72 

Tampa Bay Buccaneers 2.50, New Orleans Saints 1.54
Drew Breesék már az első héten kinyilvánították, hogy idén pedig vissza kívánják szerzni az uralmat a Dél fölött – legalábbis az NFC-ben –, ehhez pedig a következő lépés Tampában verni Josh Freemanéket. Ha csak közel olyan jól működik a vendégek védelme, mint az első héten, akkor ez nem is jelent majd gondot számukra, még akkor sem, ha a Tampa nagyon elszántan igyekszik majd bosszút állni a decemberi 41–0-ért. Ahogyan a három legutóbbi meccsükön, a Saints ezúttal is több, mint egy mezőnygóllal előrébb végez majd.
Tipp: New Orleans Saints -3.5 @ 2.00 

New York Giants 2.85, Denver Broncos 1.44
A III. Manning Bowl következik, az első kettőt Peyton nyerte, és minden azt súgja, hogy ezt is ő fogja, így legalább ezt a 3–0-át az öcsi orra alá dörgölheti, amikor ő a két gyűrűjével gizdázik az ebédlőasztalnál. A Broncos amúgy nem titkoltan pályabejárási szándékkal érkezik, vagyis a szezon végén még vissza akarnak térni a MetLife Stadionba – az egyelőre nem túl valószínű, hogy playoff-meccsen kelljen ide jönniük a Jets vendégeként, tehát természetesen a Super Bowlra gondoltam, amire Peyton Manningnek talán nem lesz többé ilyen jó esélye mint idén. Tehát komoly a különbség a két alakulat között, és ha valamelyik offense, akkor a vendégeké fogja szállítani a pontokat, de inkább jó védelmi teljesítményekre számítok, az összpontszámot így 55 alá tippelem. (Múlt héten egyébként is fürödtem ezekkel a nagy pontszámúra vett meccsekkel, pedig hát az első fordulóban az offense-ek szoktak brillírozni...)
Tipp: összpontszám 55 alatt @ 1.87 

A tippsor eredő szorzója: @ 23.47 

+1 Bevállalósoknak:

Seattle Seahawks 1.72, San Francisco 49ers 2.15
Akinek van mersze, az megbolondíthatja a szelvényt a forduló rangadójával, amely talán a legnehezebben megtippelhető meccs a második játékhétről. Az NFC két legnagyobb esélyese feszül egymásnak, nem mellesleg az NFC West irányításáért vívott csoportrangadón, ami kiváló alkalom arra, hogy a hazai szurkolók megdöntsék a szurkolási hangerő világrekordját, amit pillanatnyilag a Galatasaray fanatikusai tartanak olyan csapatok drukkerei előtt, mint, a Liverpool vagy a Denver Broncos. De nem csak ezért érdemes fent maradni hétfő hajnalban, hanem azért is, mert kettőt láthatunk a legkiválóbb NFL-csapatok közül, ligaelit védelemmel, és látványos támadójátékkal: két remekül passzoló, de mozgékony, kiválóan futó, read-option rendszerben játszó irányító, amiért manapság megőrülnek a szurkolók, és amit az európai foci foci hívei is jobban tudnak értékelni, mert közelebb áll a labdajátékokról alkotott felfogásukhoz a játék akció közbeni olvasásával, és a megfelelő lehetőség kiválasztásával – improvizációról azért még itt is csak elvétve beszélhetünk. A hazai pálya miatt a meccs inkább a Seahawksnak áll, és nem is variálom túl a dolgot, mert már így is sikerült összeállítani egy kellemes kis tippsort, de éredemes végigböngészni a többi lehetőséget is – a legkeményebb arcoknak a hosszabbítást ajánlom, amely 18.00-szoros pénzt fizet.
Tipp: Seattle Seahawks @ 1.72 

A bevállalós tippsor eredő szorzója: @ 40.36


Újra itt van az Unibet Open Élő fogadás bajnokság! Itt az esélyed, hogy megszerezd részedet a 20 000€-s nyereményalapból ! Biztosítsd be a helyedet a döntőben és nyerd meg az 7 500€-s első díjat! Fogadj a kedvenc sportjaidra élőben, és nyerj!