NFL: Londonban a liga, de a főmeccs Texasban lesz


Minnesota Vikings 2.25, Pittsburgh Steelers 1.65
A 2008-as Saints–Chargers óta nem látott igazán jó és látványos meccset a Wembley közönsége, sőt rendre unalmas, eseménytelen és rossz találkozókat játszanak az óceánon átruccanó csapatok, úgyhogy illene most végre letenni valamit az európai rajongók asztalára, kedves három-három vereséggel álló Vikings és Steelers! Nem feltétlenül pontesőre és 800+ passzolt yardra gondolok (azaz biztosan nem), mert a favágó foci és a rögbi hazájában a brutális blokkokat, a kíméletlen védekezést és a kőkemény futójátékot is díjazzák, elvégre ez lenne a foci, vagy nem? De. Mé’, há’ nem? De. Big ben meglátogatja az igazi Big Bent – lehetetlen volt kihagyni, elnézést –, meg egy olyan Vikingst, aki legutóbb három zsinórban elszenvedett vereséggel és 18 évvel ezelőtt, 1995 szeptemberében tudott legutóbb nyerni a Steelers ellen. Az oddsz szerint ez sima kettes, vagy mit mondunk egy amerikai sportágban, semleges pályán és idegen országban lejátszott meccsen a papíron vendégre, de szerintem ez egyáltalán nem ilyen egyértelmű, és a bevállalósok nyugodtan játszhatják AP-ék első győzelmét is – bár így belegondolva tényleg nehéz elképzelni, hogy Mike Tomlin Pittsburghe 0–4-ig süllyedjen. Bármi is lesz, kicsivel több, mint 42 pontot össze kell szenvedniük a csapatoknak, különben minek jöttek át a nagy vízen?
Tipp: összpontszám 42 fölött @ 1.91 

Houston Texans 2.10, Seattle Seahawks 1.75
A forduló slágermeccse lenne, ha a Texans nem rombolta volna le az előző szezonokban felépített hírnevét azzal, hogy messze nem játszik olyan meggyőzően, mint tavaly – pedig már kezdtük elhinni nekik, hogy tényleg Super Bowl-esélyesek. A Seahawks viszont mindenképpen az, Russell Wilson most épp ott tart, hogy eddigi tíz hazai NFL-meccsét egyaránt megnyerte, ami akkor is tekintélyt parancsoló adat, ha most ez a csörte idegenben lesz. Egyébként abban a szerencsés helyzetben leszünk, ha ezt nézzük, hogy kiváló támadósorokat, és még ennél is jobb védelmeket csodálhatunk, vagyis a fenti meccsnek az ellenkezője lesz, London is sokkal jobban járt volna, ha ezt a párosítást viszik el hozzájuk, de hát ez van, marad az online közvetítés. Eddig két meccset játszott egymással a két klub, mindkettőn a hazaiak részesítették alapos verésben a vendégeket, de ez a trend most megfordul, és Pete Carrollék húzzák be találkozót.

Tipp: Seattle Seahawks @ 1.75 

Atlanta Falcons 1.75, New England Patriots 2.10
A hazai pályán mindenkivel – de tényleg mindenkivel – szemben esélyes, jelenleg 1–2-vel szerencsétlenkedő Falcons, a mindenkivel szemben minimum egyenrangú félként fellépő, 3–0-val álló, de egyelőre egyáltalán nem meggyőző Patriots ellen. Az Atlanta legutóbb 15 évvel ezelőtt tudott győzni a Pats ellen, azóta viszont három vereség jött egyhuzamban, és könnyen lehet, hogy jön a negyedik is – az oddsz ellenére ugyanis ez nálam minimum 50-50, úgyhogy nem hülyeség megtenni Tom Bradyéket, viszont a Georgia Dome-ban a csapatok egészen könnyedén eljuthatnak 50 pontig, úgyhogy erre is érdemes lehet pénzt tenni.

Tipp: összpontszám 49.5 @ 1.91 

New Orleans Saints 1.33, Miami Dolphins 3.40
0–3 helyett 3–0-ás kezdés Louisianában – ennyit számítana Sean Payton? Inkább Sean Payton és Rob Ryan együttesen, ugyanis a csapat, amely hat futót tart a rosteren, de kis túlzással csak passzol, azt viszont az elmúlt éveket tekintve a legjobban teszi az egész ligában, sőt a liga történetében, ezúttal a védelemnek köszönhetően húzza be folyamatosan a meccseket. Vagyis New Orleansben négy év után újra van védelem, ami a káprázatos támadójátékkal párosulva rögtön Super Bowl-esélyessé lépteti a csapatot. Szintén 3–0-val kezdett a Miami Dolphins, de ez nem annyira értékes, mint a Saints 3–0-ja, ugyanis nincs benne divizióellenféllel szemben lejátszott meccs, míg Drew Breesék már két ilyet is behúztak. Nem ezért, de Miamiben is a Saints lenne valamelyest az esélyes – elég az irányítók közti különbségre vetni egy pillantást ebben a QB-centrikus ligában, ugyanis a Dolphins bármelyik irányítója örülne, ha nem vágnák ki a Saintstől az első hét előtt –, a Superdome-ban, amelynek bevételéről a tavalyi borzalmat leszámítva csak a legjobb alakulatok ábrándozhatnak, egészen egyértelműen a hazaiak az esélyesek, és az sem valószínű, hogy ehhez hosszabbításra lenne szükségük.

Tipp: eredmény a negyedik végén 1 @ 1.42

A tippsor eredő szorzója: 9.07