NFL: A konferenciadöntőbe jutás a tét


New Orleans Saints 4.10 @ Seattle Seahawks 1.25

Becsatlakozik a rájátszásba a sokak által nagy esélyesnek tartott Seahawks is. Védelmük bivalyerős, csak a Panthers tud jobb számokat mutatni, de mint ahogy a sport Coelho-i idézet is szól: „A rájátszásra el lehet felejteni a statisztikákat.” Vendégük az a New Orleans Saints, akik kisebb meglepetésre az Eagles otthonában harcolták ki a továbbjutást. Ezt nagyban köszönhetik az idén feljavuló védelmüknek, melynek talán most könnyebb dolga lesz, mint a Philly ellen volt.

A Seahawks nyugodtan tudott készülni az összecsapásra, annak ellenére, hogy az alapszaksz végén megtorpanni látszottak. Ennek legfőbb oka, hogy amint sikerül kivenni a játékból Marshawn Lynchet, akkor Russell Wilson passzjátékra kényszerül, ami az elkapósor gyengesége miatt problémákat okoz. Itt jöhet be a mérkőzésbe egy eddig ismeretlen tényező, hiszen Percy Harvin idén először lép pályára, gyakorlatilag a szezon érdemi részére épült fel sérüléséből. A hazai pálya ritkán döntően befolyásoló tényező, de a Seahawks közönsége legendásan nagy hangzavart képes csapni, de erre a Saints-nél direkt készültek az edzések alatt.

A konferenciadöntőre esélyesebb a Seahawks, de talán szorosabb mérkőzésre lehet számítani annál, mint amit az oddszok mutatnak. (Saints +8 @ 1.91)

Tipp: Jimmy Graham szerez TD-t @ 1.82

Indianapolis Colts 3.45 @ New England Patriots 1.32

Két olyan csapat találkozik ezen a mérkőzésen, amelyek annyi feltámadást produkáltak idén, hogy azon sem csodálkozna senki, ha maga Jézus is megjelenne és rúgna egy onside kicket a hosszabbításban. Persze ez csak úgy fordulhat elő, hogy valamelyik gárda tetemes hátrányból egyenlít. Tom Brady playoff tapasztalata össze sem hasonlítható Luck rájátszásbeli rutinjával, talán ez fog dönteni.

Ami a Patriots számára hátrány, hogy annyi a sérültjük, hogy lassan a kanadai ligából kell igazoljanak, de az ilyen szedett-vedett szenvedő csapatoknak szokott igazságot szolgáltatni a sors, és csodával határos módon Super Bowlig kísérni őket. Fordulatokban és pontokban gazdag mérkőzésre számítunk, ahol eldől, ki kap esélyt arra, hogy az AFC trónjára felüljön.

Tipp: 51.5 Felett @ 1.95

San Francisco 49ers 1.91 @ Carolina Panthers 1.91

A legkiegyensúlyozottabb párosítást rendezik vasárnap 19 órakor, ahol a két betonvédelméről elhíresült gárda csap össze. Persze nem csak a kiváló defense teljesítmények miatt lesz érdekes a találkozó, hanem a két harmadéves irányító miatt is, akik a pályán dönthetik el, hogy ki a jobb kettejük közül.

Nem is olyan régen, a tizedik héten, szintén a Panthers otthonában találkozott a két gárda, és akkor nagyon pontszegény 10-9 arányú Carolina győzelem született. Ennek elsődleges oka az volt, hogy a Niners támadósorából kidőlt Vernon Davis, ráadásul a Michael Crabtree sem tért akkor még vissza. Emiatt a futás leütközése mellett csupán Anquan Boldin maradt az egyetlen értelmes célpont, így könnyen lehetett a touchdowntól távol tartani a San Francisco-t.

Ezúttal ez másképp lesz, a vendég csapat jobb teljesítménnyel fog előrukkolni, míg hazai oldalon nehéz megtalálni azt a pontot, hogy miben tudnának javulni az akkori 10 pontos teljesítményükhöz képest.

Tipp: 49ers @ 1.91

San Diego Chargers 1.24 @ Denver Broncos 4.15

A San Diego Chargers Peyton Manning mumusának számít, viszont ennek fényében is többen a kardjukba dőlnének, ha a hatalmas szerencsével a rájátszásba jutó Chargers még egy kört tudna menetelni a playoffban. Ha mégis kikapna az öreg Manning, akkor rekordmennyiségű rájátszásban elszenvedett vereség állna a neve mellett (12), úgyhogy ezt hazai pályán, ritka levegőben igyekeznek elkerülni. Fegyverei mind egészségesek, Julius Thomas és Wes Welker is felépült sérüléséből, így teljes az arzenál.

A San Diego bízhat Rivers teljesítményében, mely idén egész jó mutatókat eredményez, de háttérbe szorult pont az ellenfél irányítójának köszönhetően. A Broncos védelme sebezhető, több mérkőzésen is megszórták őket, szóval az érdemi kérdés az, hogy brazilosan sikerül-e több pontot összehozni a gyenge szezont futó Denver D# ellen, mint amennyit a bivalyerős támadósortól fognak kapni. Mindenesetre nagy blama lenne az AFC West számára, ha az első két helyezett csapatot kiverni a harmadik, főleg úgy, hogy az MVP cím legfőbb várományosa nem szeretne a pályafutása finishében hibázni.

Tipp: Félidő/Teljes játékidő 1/1 @ 1.60

A négy tipp eredő oddsza: @ 11.38