NFL: ismét győzhet a sérülésekkel vert Patriots?


New York Jets 2.50, New England Patriots 1.55
Lesz pár csoportrangadó, mi az, hogy csoportrangadó, igazi rivalry a 7. játéknapon, de elsőként az ezúttal pihenő Saints idei első legyőzőjével, a New Englanddel foglalkozunk, akinek vendégként elvileg simán le kellene vernie a Jetset, ha már a liga egyik legkomplettebb és legjobb formában lévő, bár kulcspillanatban bénázó alakulatát sikerült elkapnia egy zseniálisan végrehajtott Tom Brady trademark one-minute-drillnek köszönhetően. A probléma csak az, hogy a szezonra kidőlt Vince Wilfork és Jerod Mayo mellet Aqib Talib is megsérült, igaz, az ő csípősérülése ennyire nem súlyos, és Tommy Kelly, valamint – hogy az offense-nek se legyen olyan könnyű dolga – Danny Amendola játéka is kérdéses. Azt, hogy Rob Gronkowski mikor fog visszatérni, gyakorlatilag senki se tudja, tehát megint melós meccs elé néz Bill Belichick alakulata, ugyanis nem egyszerű foghíjas védelemmel és olyan támadósorral meccset nyerni, amelyben több labdát ejtenek el, mint amennyit elkapnak. Kiváló alkalom viszont ez az eddig önmaga játékát közepesre értékelő Antonio Cromartie-nak, hogy szerezzen egy kis önbizalmat, esetleg néhány interceptiont is. Az örökmérleget 56-52-1-gyel vezeti a Pats, a két alakulat legutóbb a második körben találkozott egymással, akkor Foxboróban 13–10-re nyertek Bradyék, és ezúttal sem várható óriási pontfesztivál, amit nem feltétlenül sajnálunk, mert a szelvényünkhöz jól jöhet.

Tipp: összpontszám 43.5 alatt @ 1.91 

Philadelphia Eagles 1.68, Dallas Cowboys 2.20
Chip Kellynek most még nem kell választania eredeti első számú irányítója, Michael Vick, és a sérülése miatt kezdő, sőt a Tampa elleni produkciójáért NFC Offensive Player of the Week díjat bezsebelő Nick Foles között, ugyanis Vick lenyilatkozta, hogy térdín sérülése miatt még mindig nem teljesen fitt, így legalább egy hetet vár a visszatéréssel. Ennek ellenére lehet, hogy be kell öltöznie, ahogyan múlt héten is, ugyanis James Casey, a harmadik számú QB szintén sérüléssel bajlódik, és csak a meccs napján dől el, hogy aktív lesz-e vagy sem. A Cowboysnál DeMarcus Ware-t hátráltatja sérülés, de mivel a defensive end 2005-ös bemutatkozása óta egyetlen meccset sem hagyott ki, sanszos, hogy szervezete ezúttal is megoldja a regenerálódást. A két alakulat egyarán 3–3-mal áll a liga legszerencsétlenebb csoportja, az NFC Least élén, és minden bizonnyal egymás között fogják eldönteni a divízióelsőséget, hiszen a teljesen homály Giants, és a szintén elég komoly szenvedést bemutató Redskins egyelőre nem tűnik tényezőnek idén, tehát a vendégek elég komoly lépéselőnyre tehetnek szert ennek a meccsnek a behúzásával. A Cowboys 61–47-re vezeti az örökmérleget, és azt érzem, hogy ezen a héten ismét legyőzik a Foles-vezette Phillyt, ahogyan tavaly már kétszer megtették (a szőke QB egyszer Vick sérülése miatt menet közben vette át az irányítást, a másik rangadón viszont kezdett).

Tipp: Dallas Cowboys @ 2.20 

Washington Redskins 1.91, Chicago Bears 1.91
Szerintem ez a meccs nem ennyire bonyolult, mint azt az oddsz mutatja, a Redskins ugyanis idén egyszerűen nem elég jó ahhoz, hogy feltartóztassa az útjába cammogó macikat, még akkor sem, ha Robert Griffin III már tudja, vagy legalábbis tudni véli, hogyan erőszakoljon ki néhány zászlót a futásai végén...

Tipp: Chicago Bears @ 1.91 

Pittsburgh Steelers 1.75, Baltimore Ravens 2.10
22-15-re vezeti az örökmérleget a Steelers, de most szépíthet a bajnok, ugyanis az egy dolog, hogy zűrös szezont futnak, viszont ami a Pittsburghnél történik az meg egyenesen katasztrófa – nem véletlen, hogy Mike Tomlin büntiből elvette a veteránok játékait, amiket az öltözőben toltak (biliárd, pinpong, meg az a koronglökős baromság). Oké, hogy rögtön nyertek a Jets ellen, de nincs igazán meg az eszköztár a címvédő szétkapásához, akinek a 3–3-as mérlege a Broncos és a Packers elleni vereségekkel együtt jött össze.

Tipp: Baltimore Ravens @ 2.10 

A tippsor eredő szorzója: @ 16.85