NFL - Chicagoba látogat a Green Bay Packers


Baltimore Ravens 1.55, Carolina Panthers 2.52

Steve Smith. Több mint 12000 elkapott yard, a Panthers történetének legeredményesebb elkapója. A gond csak az, hogy nyáron a Carolina elküldte legendás wide receiverét, aki Baltimore-ban talált újra otthonra. A sors pikantériája, hogy Smith vasárnap volt csapata ellen fog pályára lépni. Mindkét csapat 2-1-es mérleggel áll, a Panthers ezzel még vezeti a csoportját, de a Ravens már egy egységnyi hátrányban van a Bengals csapatával szemben.

A két csapat karakterében jelentősen különbözik. A szoborirányítónak számító Joe Flaccoval szemben a Panthers a fürgelábú Cam Newton vezérlete alatt lépked a rájátszás felé. A talajon nagyon meggyőző eddig a Ray Rice-t elvesztő Ravens, 137 yardot futnak meccsenként a backup running back-ek. A Panthers inkább a levegőben veszélyes, a rookie Kelvin Benjamin egyszemélyes támadóegységgé avanzsált, igaz mellette a tight end Greg Olsen is jó formában van. Mindkét oldalon elég ütős a defense, mindkét csapat 20 pont alatt van jelenleg az átlagos kapott pontokat tekintve. Emiatt érdemes lehet az under tippet megjátszani (Alatt 41 1.92), de van egyéb javaslatunk is.

Tipp: Kelvin Benjamin TD-t szerez 2.55

Chicago Bears 2.10, Green Bay Packers 1.77

Az NFL legnagyobb tradíciójával bíró rangadóján lépnek pályára a felek. A Chicago csapatában minden bizonnyal lobog a bosszúvágy, hiszen az előző év utolsó fordulójában a Packers a Soldier Fileden fosztotta meg a Bears-t egy ki-ki meccsen a playoff-részvételtől. Jay Cutler a nyitómeccsen ugyan dobott két interceptiont, de azóta nulla eladott labda mellett kiosztott 6 TD passzt is, így a Marshall-Jeffery-Bennett trió a Sajtfejűek ellen is veszélyt fog jelenteni.

Persze a Green Bay-t sem kell sajnálni, hiszen olyan célpontok mellett mind Jordy Nelson vagy Randall Cobb, a klasszis irányítónak is kényelmes dolga van. A Packers ezek ellenére nincs jó helyzetben, hiszen 1-2-es mérlegükkel jelenleg az NFC North végén kullognak, meccsenként csak 19 pontot tettek fel eddig az eredményjelzőre, passzjátékuk 22., futójátékuk 27. a ligában. A nem túl fényes futóteljesítményt azonban még a Bears-nek is sikerült alulmúlni, a meccsenkénti 64 yard a legrosszabb mutató jelenleg a ligában.

A Green Bay a legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert a Bears ellen, de idén valami hiányzik a játékukból, egy vereség esetén 1-3-mal nehéz helyzetbe sodornák magukat.

Tipp: Alatt 50 – Igen 1.92

Oakland Raiders 2.67, Miami Dolphins 1.50

A nevek alapján nem tűnik acélosnak a párosítás, de az összecsapást különlegessé teszi a mérkőzés helyszíne. A Wembley-ben megrendezett találkozón két gyengélkedő csapat játszik. Az Oakland támadóegysége gyakorlatilag majdnem minden mutatóban a mezőny végén kullog, míg a Miami öltözőjében az is felmerült, hogy lecserélik a kezdőirányítót, Ryan Tannehillt.

A Miami támadójátéka valamivel jobban néz ki, mint a Raiders offense, hiszen a futójátékok során megbízhatóan hozza a yardokat Lamar Miller, jelenleg 5 yard felett átlagol. Amennyire jól megy a földön támadásban a Delfineknek, annyira nehezen védekeznek ellene. Szerencsére a Raiders sem villog itt, igaz MJD a hétvégén már játékra jelentezik, így McFadden-nel már komolyabb kihívást fognak jelenteni. A rookie irányító, Derek Carr jelenleg még nyeretlen az NFL-ben, ráadásul a Raiders a nyugati partról repült egészen Londonig, hogy megszerezze első győzelmét.

Tipp: Dolphins 1.50

San Francisco 49ers 1.40, Philadelphia Eagles 3.05

A 49ers rettentően beragadt az utóbbi hetekben, míg a Sasok szárnyalnak az idei bajnokságban. Nick Foles pár yard híján már 1000 passzolt yard felett van, míg a Kaepernick alulról karcolja a 700-at. A két QB stílusa alapvetően különböző, annak ellenére, hogy mindketten nem rég robbantak be a köztudatba. Az Eagles támadósora egyelőre ellenállhatatlan, egy tavalyi 49ers azonban képes lett volna őket megfogni. Az egyetlen gond, hogy az idei 49ers D# közel sem olyan félelmetes, mint volt, a secondary évek óta csak sínylődik.

A védekezéssel a Philly-nek is vannak gondjai, meccsenként átlagosan 26 pontot kapnak, ezt használhatja a ki a hazai pályán játszó csapat. Általában a futókat és az elkapókat szoktuk kiemelni, de most a tight end posztokon is kulcsfigurák szerepelnek. Vernon Davis játéka kérdéses, míg a másodéves Ertz kirobbanó formában játszik, leginkább DeSean Jackson távozása miatt. A 49ers hasonló cipőben jár, mint a Green Bay, óriási meglepetés lenne, ha 1-3-as mérleggel állnának négy játékhetet követően.

Tipp: Eagles +5 1.92

A négy tipp eredő oddsza: 12.44