NFL: a Chicago rápihent a Green Bay elleni szuperrangadóra


New York Jets 3.15, New Orleans Saints 1.37
Rex Ryan kontra Rob Ryan! Noha a Jets-hullámvasút győzelmet ígér, erre azért elég kevés esély van a liga egyik legfélelmetesebb formájában dübörgő csapata ellen, amely eddig egyetlen apró kilengést mutatott a szezonban, de ez vereséget ért a Gillette Stadionban. A Saints legutóbbi négy meccséből három 45.5 feletti összpontszámmal végződött, és a negyediken is 44 pont esett, a Jetsnél pedig a legutóbbi hatból ötször megvolt a minimum 45.5 pont, tehát nyugodtan lehet ezt is overre venni, még akkor is, ha a Ryan-fivérek jelenléte védelmi csatát ígér, és a Cincinnati elleni alázás után nyilvánvalóan mutatni akar majd valami keményet a New York-i alakulat.

Tipp: pontok száma 45.5 fölött @ 1.91 

Washington Redskins 1.91, San Diego Chargers 1.91
Fifty-fifty? Nálam még akkor sem az, ha a Csendes-óceán partjáról érkező társaságok mindig szenvednek keleten, a liga legkeményebb divíziójában edződő Chargers ugyanis egyértelműen jobb csapat, mint a leggyengébb csoportban utolsó előtti nevesincs alakulat, ráadásul Philip Riversék bye weekről jönnek, vagyis extra idejük volt erre a meccsre állítaniuk a fókuszt, a Redskinsnél meg elalszanak a csapatértekezleten... Itt is sok pont lesz, úgyhogy az over 51 is játszható változat, de inkább a San Diego rendes játékidőben aratott győzelmére teszek, ilyen oddsszal ez ajándék.

Tipp: San Diego Chargers a 4. negyed végén @ 2.02 

Oakland Raiders 1.72, Philadelphia Eagles 2.15
A Phillynél már a kutya se tudja követni az irányítóhelyzetet, de ebből a káoszból legalább mi győztesként jöhetünk ki. Megint a legerősebb divízió a leggyengébb ellen, további indoklás szükségtelen.
Tipp: Oakland Raiders @ 1.72 

Cleveland Browns 2.18, Baltimore Ravens 1.70
A Browns most legföljebb megnehezíteni tudja majd a bye weekről érkező bajnok dolgát, és bár Jason Campbellből még remek game manager QB-t lehetne nevelni, még így lassan 32 évesen is ő lenne a fekete Alex Smith – ha viszont nem fog annyira ügyelni a labdára, mint a Kansas City irányítója, akkor labdabirtokláson belül se nagyon lesz a Cleveland.

Tipp: Baltimore Ravens @ 1.70 

New England Patriots 1.33, Pittsburgh Steelers 3.40
Itt első ránézésre, illetve a kollektív NFL-tudatalattinkban gyökerező reflexek miatt bármilyen számmal undert mondanánk, de ha megnézzük azt, hogy a Bears és a Vikings ellen milyen pontzuhatagot produkált a Steelers, akkor máris toluk mindent over 44-re, az még akkor is meglehet, ha Tom Brady megint bohóckodni fog az első félidőben.
Tipp: pontok száma 44 fölött @ 1.97 

Houston Texans 2.15, Indianapolis Colts 1.72
Az előző években folyamatosan épülő, a nyáron még a Super Bowl esélyesei közé sorolt Texans idén szétcsúszni látszik, miközben a Colts Andrew Luck vezetésével újra az a csapat, amelyik a Suck for Luck baromkodás előtt volt – simán nyerni fogja a csoportot, ezt a meccset pedig talán nem olyan simán, de szintén.

Tipp: Indianapolis Colts @ 1.72 

Green Bay Packers 1.18, Chicago Bears 5.00
Hétfő estére komoly kis rangadónk maradt, a Packers és a Bears, vagyis az NFL legpatinásabb csapatai közül kettő csap össze csoportrangadón, amely a 187. egymás elleni meccsük lesz. Az igazi az lenne, ha havazna, de hét fokot mondanak, talán némi eső lehet. A Packers megnyerte legutóbbi hat egymás elleni meccsüket (közte egy playoff-találkozóval), de az örökmérleg egy kicsit még mindig a Bears felé billen (92-88-6). Aaron Rodgersék valószínűleg eggyel még közelebb lépnek majd, de az igazi kérdés az, hogy milyen lesz a meccs képe: a csapatok vajon elérik az ötven pontot, vagy elmaradnak tőle? (Over @ 1.85, under @ 1.97)  Legutóbbi 19 egymás elleni meccsükön csak egyszer fordult elő, hogy 49.5 fölött termeltek – előtte volt egy négymeccses sorozatuk 2002-2003-ban, amikor folyton fölötte voltak –, viszont idén már négyszer is játszott ilyen meccset mindkét társaság: a Packers első három csörtéje után a legutóbbi, Vikings elleni fellépése is pontcunamiban végződött, míg a Bears a 2-4. fordulók között vitt és engedett rengeteg pontot, majd a bye week előtt legutóbb a Washington ellen is ez a forgatókönyv ismétlődött meg. Mindenképpen érdekessé, és izgalamasabbá teszi a párosítást, hogy a Chicago pihenhetett, és ha meg nem is tudja nyerni a meccset, szorossá még teheti.

Tipp: Chicago Bears +10.5 @ 1.85 

A tippsor eredő szorzója: @ 70.72