NFL: Bosszút állhat a Carolina


Atlanta Falcons2.43  Carolina Panthers1.59
A 2-1-gyel álló Falcons fogadja a Pantherst, akik meglepetésre 1-2-vel állnak. Ugyanis a múlt héten sikerült kikapniuk az Adrian Peterson nélkül és az új irányítóval, Sam Bradforddal felálló Minnesotától.

Az Atlanta pedig két vállra fektette a New Orleans Saintset: 45 pontot rámoltak be nekik a két runningbacknek és Matt Ryannek köszönhetően. Devonta Freeman 152 yardot futott és volt egy elkapott yardja az 55 elkapott yard mellett. Tevon Coleman pedig csupán csak 42 yardott futott, de az három touchdownra volt elegendő.

Matt Ryan 240 yardott dobált össze és két TD-t. Érdekesség, hogy Julio Jonesnak mindössze egy elkapása volt az egész mérkőzésen. Most majd több kell tőle.

Newtont egyelőre szétverik az idei szezonban. Az első meccsen rengeteget kapott a denveri védőktől. Aztán most a Minnesota se kímélte. Nyolcszor vitték földre. Egyszer a bokájára is ráesett, aminek következtében Andersonnak (a csereirányítónak) is fel kellett jönnie egy játékra. Kérdéses volt, hogy folytatja-e a játékot, de a Vikes nem tudott elhúzni tőlük és Rivera edző úgy gondolta, inkább egy sérült Newton, mint Anderson.

Borzalmas meccse volt a Carolina irányítójának. 262 yardott dobott és futott egy TD-t, amivel önmagában nincs is gond, de 3 interceptiont egy meccsen már rég dobott Cam. Bár elkapói se segítettek, ugyanis egy elkapása se volt a Kelvin Benjamin – Devin Funchess duónak.

Szóval egy jó formában lévő Atlanta elkaphatja a Carolinát és azzal nagy lépést tehetnek a csoport megnyerése felé. Bár az messze van még, de egy csoport ellenféllel szembeni győzelem mindig jól jön.

Tipp: Freeman TD 2.00


NY Jets2.18  Seattle Seahawks1.71
Óriási pofont kapott múlt héten a Jets a Kansas-től; mindössze három pontot tudtak hozni a Chiefs ellen. A legnagyobb gond talán az irányítóval, Ryan Fitzpatrickkel volt, aki hatszor adta el a labdát. Igen, hat interceptiont dobott, amit utoljára Peyton Manning csinált még az Indianapolis színeiben. Szóval nem kell pánikba esnie Fitzpatricknek.

Forte sem remekelt a 65 futott yardjával, Brandon Marshall még mindig sérüléssel játszik és ez 27 elkapott yardra volt elegendő, de Erik Decker se vitte túlzásba az egyetlen elkapásával.

A Jetsnél most úgy állnak, hogy ennél már csak jobb jöhet. Itt lehetett volna az alkalom, hogy a Bradyt nélkülöző Patriotsot letaszítsák az AFC East trónjáról. Ehelyett a Pats 3-0-val vezeti a csoportot, míg a Jets 1-2-vel áll és most egy Seattle-t kéne legyőzniük, ami mindig, mindenkinek keménydió.

Azt a Seattle-t, akiknél 3-4 hét körüli időre kidőlt az új Marshawn Lynchnek szánt Thomas Rawls, de mindig találnak valahonnan egy elég jó futót. Most Christine Michael nevét lehet emlegetni, hiszen az előző fordulóban a 49ers ellen 106 yardott tett meg a földön és két 6 pontost csinált csapatának. De Wilson se tétlenkedett, hiába volt befáslizva a bokája (és valószínűleg a Jets ellen is játszani fog a sérülése ellenére). Mivel Russel Wilson a mozgékonyságával vívta ki magának a tiszteletet az irányítók körében, ez számít az egyik legnagyobb fegyverének. Hát most megmutatta egy nem is gyenge defense ellen, hogy kiválóan tud a zsebből is passzolni. 243 yard, 1 TD. Aztán pár snapre le kellett mennie, de a cseréje, Boykin jól helyettesítette.

Baldwin 164 elkapott yarddal és egy touchdownnal fejezte be a mérkőzést és végre elővették Jimmy Grahamet is, aki mióta eljött New Orleansből kicsit el van tűnve a Seahawks támadósorában. Graham 100 yarddal végzett végül.

Nem sok jó jöhet a New Yorkiaknak egy ilyen Seahawks ellen, de a múlt hetinél csak jobb lehet.

Tipp: Az első csapat, aki eléri a 10 pontot a Seattle 1.70