NFL: Beszállnak a nagymenők is


New England Patriots 1.34 Baltimore Ravens 3.40

A hazai együttes hosszú évek óta az AFC legjobb csapatai közé tartozik, ismeri őket mindenki: a Tom Brady-Bill Belichick irányító-edző sztárpárost nem kell bemutatni senkinek. Aktuális ellenfelükkel az idei szezonban még nem játszottak, a múltban pedig eléggé egyenlően osztották le a győzelmek számát egymás közt.

Fontos játékosok bajlódnak sérüléssel a Patsnél: a LaFell-Edelman elkapó duó, valamint Blount és Gray futók is. Ha őket nem sikerül összeragasztani az AFC-elődöntőre, nem lesz egyszerű a történet.

A vendég Baltimore már megkezdte a rájátszást múlthéten, nem is akárhogy! Idegenben gyűrték le a sérült Le’Veon Bell nélkül felálló Pittsburgh-öt.

Joe Flacco, a Ravens irányítója sziporkázott azon a meccsen: 2 TD passz, 259 yard, interception nélkül. Ezúttal viszont jóval nehezebb dolga lesz, és nem is biztos, hogy sikerül idegenben meglepniük a New Englandet.

Tipp: Patriots -7 @ 2.02

Seattle Seahawks 1.18 Carolina Panthers 5.15

A címvédő is elindul az újabb Super Bowl felé: a Seattle a múlthéten kicsit bénázó, de végül továbbjutó Carolinát fogadja.

A Seattle mérkőzésein jellemzően kevés pont esik, és persze általában az ellenfél még a Seahawks alacsony pontszámánál is kevesebbet ér el. A két csapat utóbbi egymás elleni mérkőzései is ezt a mintát követték: az előző két meccsükön a Carolina csupán 16 pontot tudott feltenni a táblára, így a hazaiaknak bőven elég volt 25 a győzelemhez.

A héten Marshawn Lynch és Jermaine Kearse is sérültlistán volt, de előbbi minden bizonnyal ott lesz a pályán vasárnap hajnalban. A másik oldalon Lotulelei biztosan kihagyja a rájátszás hátralévő részét, ami meggyengítheti a védelmet, jó hír viszont, hogy Philly Brown elkapó újra edzett és lehet, vissza is tér.

A Carolina egyébként az Arizona múltheti kiverésének köszönheti, hogy itt van. A Cardinals 10-0-ról tudta megfordítani a nem túl magas színvonalú mérkőzést, de aztán beindult a gépezet a Panthers oldalán és végül 27-16-ra nyerni tudtak. Cam Newton egyébként 198 yardot dobált össze, és két touchdown-passza is volt, ám meglepetés lenne, ha egy olyan társaság ellen tudná megismételni ezt a produkciót, mint amilyen a Seahawks védelme.

Tipp: 45,5 pont alatt @ 1.41