NFL: Beszállnak az igazi nagyágyúk is


Atlanta Falcons 1.44, Seattle Seahawks 2.85

Múlt héten a wildcard kör alkalmával a Seahawks a Detroit Lionst fogadta, és viszonylag könnyedén, 26-6-ra elverték az oroszlánokat. A legkiugróbb teljesítményt Thomas Rawls hozta, akinek gyenge alapszakasza volt, igaz sok sérüléssel bajlódott idén. Rawls 161 futott yarddal és egy touchdownnal az őrületbe kergette a Detroit védelmét. Russel Wilson remekül irányított, 30 passzából 23 volt pontos, és 2 touchdownt érő dobása is volt.

Október közepén már találkoztak egymással a csapatok, akkor a Seahawks nyert 26-24-re, de a meccs végén Richard Shermannek volt egy nem befújt szabálytalansága Julio Jones ellen. Ha ott dobnak sárga zászlót a bírók, akkor a Falcons megfordíthatta volna a találkozó állását.

Az Atlanta pihent a múlt héten, és ezt jórészt épp a Seattlenek köszönheti, hiszen a Falcons az utolsó hat alapszakasz meccséből ötöt nyert, míg aktuális ellenfele csak hármat. Így a 11-5-tel végző Falcons került a második kiemelt helyre az NFC-ben, és a Seahawksnak maradt a harmadik hely.

Az Atlanta támadósora az egyik legveszélyesebb a ligában. Az alapszakasz során ők tették meg a második legtöbb yardot. Julio Jones a második legtöbb elkapott yarddal végzett, úgy hogy volt két kihagyott találkozója sérülés miatt. Azonban nem csak a passzokból áll a Falcons támadósora, a földön megtett yardokért Devonta Freeman és Tevin Coleman felel, akik 120,5 yardot átlagoltak meccsenként.

A Falcons ellen már nehezebb dolga lesz a Seahawksnak, mint a Lions ellen, olyannyira, hogy nem is ők a találkozó esélyesei. A hazai támadósor könnyen túl sok lehet a vendégek védőinek.

Tipp: Freeman TD @ 1.85

New England Patriots 1.07, Houston Texans 9.50

Sima hazai győzelem? Sokak szerint igen, de Tom Brady kijelentette, hogy egyáltalán nem lesz könnyű találkozó ez számukra, és ugyanúgy készül erre a meccsre is, mint a többire.

Nehéz megmondani, hogy ez a Texans most hol tart, hiszen egy meglőtt Oaklandet küldtek haza múlt héten. Derek Carr nélkül a Raidersnek esélye sem volt, a harmadik számú irányító, Connor Cook sem tudott csodát tenni. A Raiders 27-14-re kapott ki a Houstontól, és utazhattot haza egy csodálatos szezon után.

A Texansnál Brock Osweiler visszakerült a kezdőpozícióba, és sikerre vezette a csapatát, interception nélkül hozta le a meccset. Passzainak pontosságán még van mit javítani, 25 kísérletéből 14 ért célba.

A Patriots, amelynek bár van pár fontos sérültje, a szezon során is átvészelt pár nehéz időszakokat, de így is a liga egyik legjobbja volt. Úgy végeztek14-2-vel, hogy az idény elején négy héten át nélkülözniük kellett Bradyt. Az irányító visszatért, és 39 évesen karrierje egyik legjobb évét hozta. Ennek fényében nem csoda, hogy ő az MVP cím egyik legnagyobb várományosa.

Hiába engedte a Texans védelme a legkevesebb yardot ellenfeleinek az alapszakaszban, ez kevés lesz a New England ellen.

Tipp: Hazai csapat 29,5 pont felett @ 1.77