NFL: Az utolsó forduló az alapszakaszból


Baltimore Ravens 3.25 @ Cincinnati Bengals 1.35

Fontos mérkőzést játszanak magyar idő szerint 19:00 órakor, hiszen a címvédő Baltimore Ravens a rájátszásba szeretne bekerülni, míg a Bengals csoportgyőztesként szeretne minél jobb kiemelést elérni. Ehhez persze több dolog is össze kell jöjjön mindkét oldalon.

A Cincinnati csak is akkor reménykedhet abban, hogy a playoff első körében nem kell pályára lépni, ha a New England vereséget szenved a Bills csapatától, amire lássuk be, hogy reális esély nem sok van. Viszont kikapniuk ezek ellenére sem lenne célszerű, hisz akkor a Colts előzhetné meg őket, akik szintén a negatív mérleggel álló Jaguars ellen fejezik be az alapszakaszt.

A Ravens viszont az életben maradásért küzd, győzelem esetén még abban is kell bízzanak, hogy a San Diego vagy a Miami kikap aktuális ellenfelétől. A Baltimore védelme annak ellenére elitnek nevezhető, hogy múlt héten második alkalommal is 40 pont felett kaptak, de a legfőbb problémáik a támadóknál vannak.

Míg Andy Dalton már 31 TD passznál jár, addig Joe Flacco pusztán 18-nál, ráadásul a futójáték is drasztikusan visszaesett az előző évhez képest.

Tipp: Ravens +6.5 @ 2.00

San Francisco 49ers 1.87 @ Arizona Cardinals 1.95

A 49ers jelenleg az ötödik kiemelt az NFC-ben, de létezik olyan forgatókönyv, mely akár az első kiemeléshez is hozzásegítheti őket. Emiatt mindent be fognak vetni a Cardinals ellen, akik szintén reménykedhetnek még egy wildcard pozícióban.

Amennyiben a Saints bakizik a Tampa Bay ellen, úgy akár három csapat is képviselheti a NFC West divíziót a rájátszásban. Erre bár kevés az esély, de a Cardinals egy tét nélküli mérkőzésen is 100%-on égne a csoportrivális ellen, így hogy még tétje is van, biztos, hogy odateszik magukat.

Az Arizona védelme nagyon stabil lábakon áll, bár ugyanez elmondható a 49ers defensre-ről is. Emiatt az offensek közti különbség dönthet, melyben alapvető eltérések vannak a két csapat szempontjából. Míg a Pintyek legnagyobb fegyvere Larry Fitzgerald, addig a 49ers a Crabtree-Boldin-Davis elkapó trió ellenére is leginkább Frank Gore futásaira támaszkodhat.

Tipp: Felett 42 @ 1.91

Green Bay Packers 1.65 @ Chicago Bears 2.25

A tíz órai idősáv vitathatatlanul legnagyobb rangadója az NFC North ki-ki meccse. Mindkét oldalon a kezdőben láthatjuk a megszokott kezdőirányítókat, ami Packers oldalon örvendetesnek tekinthető, viszont Bears oldalon inkább látnák a szurkoló McCown-t a QB szerepében. Ráadásul a Sajtfejűeknél újra játszhat Randal Cobb, ami nem sok jót vetít előre a Medvék számára.

A Bears védelme már korántsem olyan legendás, átlagban közel 30 pontot engednek meccsenként, aminél csak két csapat rendelkezik rosszabb mutatóval. Így sorsuk a Packers védelem kezében, akik nem engedhetik érvényesülni a Jeffery-Marshall duót, amely duó már 2500 yard felett tart elkapásokat tekintve.

A futójáték nagyjából kiegyenlítettnek nevezhető, hiszen az újonc Eddie Lacy könnyen ficánkolhat a liga legrosszabb futás elleni védelme ellen, míg Matt Forte mindig is klasszis volt, így a Clay Matthewst nélkülöző linebacker sornak sem lesz könnyű hétvégje.

Tipp: Green Bay @ 1.65

Philadelphia Eagles, Dallas Cowboys

Az év utolsó alapszakasz meccse is természetesen egy ki-ki meccs, amelynek már-már tradicionálisan szereplője a Dallas Cowboys. Mivel kezdő irányítójuk Tony Romo sérült listára került, így a hazaiak esélyei jelentősen csökkentek. Emiatt a Giants-Redskins duó után most az Eagles is parkolópályára teheti őket a 17. héten, mely elkerüléséért Kyle Ortont vetik be irányító poszton.

A Philly oldalán viszont úgy tűnik, hogy beérni látszik Chip Kelly munkája, hiszen a gyengécske szezonkezdet után vezetik a csoportot, legutóbbi hét meccsükből hatot sikerrel vívtak meg. A támadóegységük félelmetes, több, mint 420 yardot hoznak meccsenként, amely a Cowboys lehangoló Đ# teljesítménye ellen, több mint kecsegtetőnek tűnik.

Bár a mindkét csapat támadóegysége (és védelme) képes 30 pont feletti teljesítményre, ezért pontgazdag mérkőzést jósolhatnánk, de legutóbbi mérkőzésük alkalmával 17-3 arányú Cowboys győzelem született. Sokan egy nagyon sima mérkőzésre számítanak, de mivel a rájátszás a tét, így semmiképp sem lehet leírni az Eagles-t idén egyszer már legyőző Dallas csapatát sem.

Tipp: Eagles -6.5 @ 1.78

A négy tipp eredő oddsza: @ 11.22