NFC rangadók a playoff helyekért


Detroit Lions 2.20 @ Philadelphia Eagles 1.68

Tavaly mindkét csapat az utolsó helyen végzett saját csoportjában, míg idén a rájátszásba kerülésért, sőt a divízió megnyeréséért is harcban vannak. A Lions vezet is északon, míg a Philly azonos mérleggel áll az első Cowboys-szal.

A Detroitnak van talán kevesebb félnivalója, hiszen amennyiben az Aaron Rodgers-t nélkülöző Green Bay nem képes legyőzni az Falcons-t, úgy pusztán a hullámzó teljesítményt nyújtó Bears jelenthet veszélyt a csoportgyőzelemre.

Keleten ennél bonyolultabb a szituáció, bár az előző hetekhez képest sokat egyszerűsödött. Az Eagles célja, hogy az utolsó fordulóra legalább azonos mérleggel érkezzenek a Cowboys-szal és amennyiben ott nyernek, akkor ők jutnak az egyenes kieséses szakaszba.

Eme két mérkőzés résztvevőjének jövője emellett nagyban függ a hétfőn este megrendezésre kerülő Cowboys@Bears meccs kimenetelétől, mely az egyik csoportot továbbra is szorosan fogja tartani, míg a másikat kicsit leegyszerűsíti.

A mérkőzésen közel két azonos képességű csapat fog találkozni, melyen izgalmas támadójáték várható. Hazai oldalon LeSean McCoy futásai alapozhatják meg D-Jax elkapásait, de Nick Foles bátran nyúl a Celek-Cooper-Ertz trióhoz is.  A Lions bátran használja élő legendáját, Calvin Johnsont, bár mellette nincsenek olyan megbízható célpontok a csapatban, mint a másik oldalon. Ettől függetlenül ez kiváló matchup Stafford számára, hiszen az Eagles engedi átlagosan a legtöbb passzolt yardot meccsenként, átlagosan 296,8-et.

A legnagyobb kérdés persze az, hogy a Detroit defense mit tud kezdeni a Chip Kelly féle uptempo offense rohamaival, mely már négy mérkőzés óta nem talált legyőzőre.

Tipp: Felett 53 @ 1.91

Seattle Seahawks 2.20 @ San Francisco 49ers 1.68

A Seahawks az első csapat az idei évben, amely matematikailag is biztosította a helyét a rájátszásban, ráadásul úgy, hogy közvetlen NFC riválisukat, a Saints gárdáját verték meg hazai pályán meggyőző fölénnyel. Most hétvégén viszont csoportrangadót rendeznek a Candlestick Parkban, így lehetősége nyílik a Niners csapatának visszavágni a 2. héten elszenvedett csúnya, 29-3 arányú vereségért.

Ez nem lesz egyszerű, hiszen a Seattle mindenképp meg akarja tartani az 1. kiemelést a hazai pálya miatt, ráadásul a 49ers szinte ligautolsó passzjátékát könnyen levédekezheti a liga legjobb passz elleni védelme. A helyzet szerencsére javul hazai oldalon, hiszen a Davis-Boldin duó mellé felépült a Crabtree-Manningham-Patton hármas, ami több opciót jelenthet az idén kissé bizonytalanul mozgó Kaepernick számára.

A védelem mindkét oldalon bivalyerős, kerekítve 16-16 pontot engedélyez mindkét gárda defensive egysége, így az idegenben néha nyögvenyelős Seahawks számára nem lesz ez könnyű összecsapás.

Sok futásra lehet számítani, hiszen mindkét NFC West csapat runheavy, vendég oldalon Marshawn Lynch megállítása, míg arany-skarlát oldalon Frank Gore hozhat értékes yardokat és first downokat a támadások során.

Persze a tavaly berobbant két irányítóról sem szabad megfeledkezni: Kaep, mint már említettük, visszafogott teljesítményt nyújt, míg Russell Wilson megfontoltan és rendkívül pontosan játszik (legutóbbi 4 mérkőzésén 72% feletti passzpontosság).

Tipp: Seahawks @ 2.20

Carolina Panthers 2.35 @ New Orleans Saints 1.61

Az NFC South tavaly is egy kiegyensúlyozott csoport volt, hiszen az idén szenvedő Falcons mögött hárman is 7-9-es mutatóval zárták az évet. A Saints talpra állása borítékolható volt, de a Panthers-Buccaneers párosból sokan inkább a Tampa Bay-től várták a javulást.

Ehhez képest a Panthers 8 forduló veretlen és azonos mérleggel áll a csoportot vezető New Orleans-szal.  Emiatt különösebben nem szorul magyarázatra, hogy mekkora tétje van ennek a csoportrangadónak, bár meg kell említeni, hogy két hét múlva, fordított pályaválasztással rendezik a visszavágót.

Mindkét résztvevő sorsolása az egymás elleni lejátszott mérkőzéseken kívül nyerhető, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy a 17. játékhetet követően az azonos ellenfelekkel lejátszott mérleg döntheti el, hogy ki kényszerül wildcard körre.

A Saints és a Panthers egyaránt védelmének feljavulásának köszönheti idei sikerességét. Hazai oldalon Rob Ryan érkeztével a csapat gyengeségének számító D# életre kelt, és átlagban 20 pont alatt tartják riválisaikat.

Erre szívesen mondanánk, hogy bravúros, de akkor nem találnánk megfelelő jelzőt a Párducok idei teljesítményére, akik 13.1 ponton tartják ellenfeleiket. Ilyen számok mellett van mitől félnie Drew Brees-nek, de ettől függetlenül a mérkőzés esélyesei hazai közönség előtt mindenképp ők.

Tipp: Saints @ 1.61

A három tipp eredő oddsza: @ 6.77

Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!