Nézzünk szét az NFC-ben is!


Előző írásunkban az AFC erőviszonyait vizsgáltuk, most az AFC legjobb csapatait nézzük meg kicsit közelebbről.

A Green Bay Packers nyeri az NFC konferenciát 5.50
A Green Bay akár még a Super Bowlig is eljuthat ebben a szezonban. A wide-receiverek mellé Rodgers végre kapott egy valamirevaló tight-endet is Martellus Bennett személyében, aki nem csak a megtett yardoknál lesz hasznos, hanem a védők blokkolásánál is, így utat hagyva Ty Montgomerynek, aki ezt a szezont már full time futóként kezdi meg.

A védelem is erősödött, hiszen visszatérhet Davon House, de mellé jött még két újonc is a draftról: Kevin King és Josh Jones, akik nagyban lendíthetnek a Packers passz elleni védekezésében.

A Csomagolók szezonja abban az esetben mehet tönkre, ha Aaron Rodgers megsérül. Akkor viszont annyira, hogy szinte teljesen kilátástalan helyzetbe kerülhetnek. Kisebb gond, de attól még nagy probléma lehet az is, ha Rodgers elől kidőlnek az offensive line emberei, hiszen a Green Bay egyik legnagyobb előnye a többi csapattal szemben, hogy van egy Rodgersük, aki hosszú másodperceken át gondolkodhat, hogy hova is passzolja a labdát.


A Seattle Seahawks nyeri az NFC konferenciát 5.50
Brutálisan erős Seahawks és ők mindig ott vannak a playoffban, illetve vannak olyan erősek, hogy rendre azt higgyük, simán ott lehetnek a döntőben. A szezon előtti utolsó napokban a már egyébként is jó védelmükön erősítgettek 1-2 cserével.

A csoportgyőzelem nem lehet majd kemény dió számukra, hiszen egy Arizona, San Francisco, Los Angeles Rams hármast könnyedén kéne maguk alá gyűrniük az alapszakasz során.

Russell Wilson tavaly is bajlódott a bokájával, és ha ez idén is így lesz, jóval nehezebbé válhat a Seattle szezonja, hiába van mögötte csodás running back kvartett. Márpedig a támadófalon vannak még lyukak, amiket be lehetett volna tömni az offseason során. Így lehet, hogy Wilsonnak ismét menekülnie kell majd minden egyes playben.

Nem lehetetlen megszerezniük az első kiemelést az NFC-ben, márpedig, ha ez megtörténik, akkor otthon játszhatnak a playoffban végig. Azt pedig már ismerjük, mi vár Seattle-ben a vendégcsapatokra.


A Dallas Cowboys nyeri az NFC konferenciát 6.50
A Cowboyok csodás, 13-3-as meglepetésszezon után vághatnak neki ennek az idénynek. Dak Prescott a tavaly még újonc irányító most már egy évvel tapasztaltabb és jobb döntéseket hozhat a pályán. Viszont az első hat meccsük borzalmasan nehéz lesz, mivel a csapat másik óriási sztárja, Ezekiel Elliott hatmeccses eltiltást kapott a ligától és hiába fellebbeztek nem sikerült csökkenteni ezt a számot.

Az offseason során sokat erősítettek a védelmükön, ám ha ezek az új arcok nem jönnek be, akkor rámehet a szezonjuk. A támadófal viszont még mindig rendkívül erős és az elkapóik is egytől-egyig megmaradtak, még az öreg Jason Witten is ott lesz tight-end pozícióban.


Az Atlanta Falcons nyeri az NFC konferenciát 7.50
Az Atlantának van az egyik legígéretesebb kerete a ligában, hiszen fiatalok és tehetségesek is. Ez tavaly meg is mutatkozott, ugyanis a döntőig meneteltek, ahol aztán emlékezetes módon, 28-3-ról sikerült kikapniuk a Pats-től.

Egy regnáló MVP irányítja őket Matt Ryan személyében, aki mellett ott van Julio Jones, a liga top3 elkapója közül egyik. A running backjeik, Devonta Freeman és Tevin Coleman pedig az NFL leghalálosabb futó-duója.

A védelembe is érkezett pár fiatal, tehetséges és gyors játékos így mindenképpen optimistán várhatják ezt a szezont. Kérdés, hogy mekkora pofont adott nekik a Super Bowl vereség? Lecsúsznak, mint a Panthers egy éve, vagy felülkerekednek ezen?