New York-i derbi és más meccsek


Chicago Bears1.33  San Francisco 49ers3.45
A Chicago még nem is áll olyan cefetül, mint ellenfele: 5-6-os mérleggel szerepelni az NFC Északi csoportjában nem szégyen. A Green Bay és a Minnesota úgy fest, hogy a csoportból bemenetel a rájátszásba és mivel a Detroit vereséget szenvedett csütörtökön, tőlük elléphetnek méginkább a Medvék.

A vendégek viszont valamit nagyon elrontottak az elmúlt években. A három éve még Super Bowlt játszó keretet szinte szétkapták és azóta edzőváltás is volt ugye. Az idei dráma az Colin Kaepernick kihagyása a kezdőből. A sztárirányítótól valószínűleg év végén meg is válnak. Így jár az, aki a teljesítményével nem tudja meggyőzni a vezetőséget.

A Bears-nél is hanyagolnak egy sztárjátékost: Matt Forte running back kap egy kicsivel kevesebb időt a pályán és a fiatal Langford futkos helyette. Egyébként a Chicago az utolsó négy mérkőzéséből hármat megnyert, ráadásul múlt héten a Packers ellen sikerült a bravúr is. Ha nagyon csipkedik magukat, még odaérhetnek mögéjük és lehet esély a playoffra. Ehhez viszont le kell gyűrni ezt a gyengécske 49erst.

Tipp: Vendégek 17,5 pont alatt @ 1.82


Miami Dolphins1.54  Baltimore Ravens2.55
Ami idén Baltimore-ban folyik, azt már a szerencsétlenségnek túl kevés lenne nevezni. Az együttes négy legmeghatározóbb játékosa ugyanis már sérült listán van: Joe Flacco (irányító), Steve Smith Sr. (elkapó), Terrel Suggs (linebacker) és Justin Forsett (running back).

Nem is lenne más hátra számukra, mint hátradőlni és majd tévében nézni a rájátszást. Egyébként se klappolt valami idén a játékukkal, ennek ellenére jelenleg 4-7-el állnak, úgy hogy 0-3-al kezdték a szezont és a „csere csapat” is nyert múlt héten, szóval nem adják fel. Ugyanakkor szinte esélytelenek és ezen a meccsen sem rájuk kell fogadni.

Annál inkább a hazaiakra, bár nem mintha ők jobban teljesítenének a szezon egészét nézve, de náluk mégse hiányzik a fél csapat. A Miami utolsó az AFC Keleti divíziójában és náluk erősebb csapatok fognak harcolni a playoffért tehát arról szinte lemondhatnak. Csoporton belül pedig még egy meccset se sikerült megnyerniük. Két vereséggel várják a Baltimore-t is, hiszen két hete az akkor visszatérő Tony Romo álalt vezetett Dallas tört borsot az orruk alá, az előző fordulóban pedig a NY Jets lépte le őket. Mindemellett ők az esélyesei a vasárnapi mérkőzésnek. Ideje visszatérni a helyes útra.

Tipp: Lamar Miller TD @ 1.72


New York Giants2.04  New York Jets1.81
Minden évben összefutnak egyszer a Nagy Alma csapatai és mivel azonos erőt képviselnek, ezért jó találkozó kerekedhet ki ebből is. Négy éve mindig más nyeri a rangadót, ha tartani szeretnék a tendenciát, akkor most a Giants sikerének kellene következnie.

Csakhogy a Jets 6-5-el áll a Pats csoportjában a második helyen. Nagy az esélyük a playoffra és jelenleg rájátszást érő helyen szerepelnek. Múlt héten a Miaminak pakoltak fel 38 pontot Brandon Marshall és Chris Ivory sziporkázásával. Őket kell megfognia az Óriások védelmének.

A Giants-nél már nagyobb gondok vannak: 5-6-al állnak a mindig kiélezett, középszerű csapatok divíziójában, az NFC Keletben. Három hete majdnem megverték Tom Brady-éket, utána pihentek egyet és a Washington pályán térhettek vissza. Az utolsó negyedben, 20-0-nál kapcsolt a csapat és akkor már késő volt. Az a 14 pont pedig nem volt elég, hiábavaló volt Odell Beckham Jr. újabb csodás touchdown elkapása.

Tipp: Hosszabbítással 41,5 pont felett @ 1.56

Eredő odds: 4.88