Nagy a versengés az Arizona és a Seattle között


Minnesota Vikings1.76  Arizona Cardinals2.10
A hazaiak óriási gödörben vannak és az Arizona nem pont olyan ellenfél, amely ellen kikászálódhatnának belőle.

A Minnesota 5-0-s rohanással kezdte a szezont, na meg pár franchise-t megdöngető sérüléssel, így az offense coordinátorok törhették a fejüket, hogy milyen playeket hívjanak az Adrian Peterson – Teddy Bridgewater tengely nélkül. Sam Bradford jól pótolta Teddy-t, viszont elfogyott a lendület. Az öt győzelem után négy vereség következett és már kiszorultak a wild-cardot érő helyekről is.

A Minnesotánál jelenleg kevés a futott yard: múlt héten a Washington ellen mindössze 47 jött össze és az évek óta az elitbe tartozó, futásra specializálódott csapat jelenleg az utolsó a ligában a földön megtett yardokat nézve. McKinnonék 70 yardot se tesznek meg meccsenként. Itt is előjön, hogy mekkora klasszis Peterson, akinek ráadásul lehet ez az utolsó éve a Vikingeknél.

Az Arizona ráadásul csodálatosan védekezik a passzok ellen. Csupán 195 yardot engednek meccsenként az irányítóknak és ez a liga második legjobb védelmét eredményezi náluk. Ám a Minnesota oldalán és brutál kemény a védelem. Eddig a lilák védői engedték a legkevesebb pontot ellenfeleiknek.

A Cardinals kiszámíthatatlan az idei szezonban. Múlt héten a 49ers ellen játszottak, akiket papíron jól meg kellett volna verniük. Úgyis indult a találkozó, hogy ez lesz belőle, de visszavettek a tempóból, engedték a Friscót felzárkózni és végül csak Catanzaro utolsó másodperces mezőnygóljával sikerült épphogy megnyerni a meccset.

A liga három legerősebb védelméből kettő a pályán lesz, szóval sok pontra nem kell számítani. Főleg a Vikingstől, akik hadilábon állnak a támadásokkal.

Tipp: David Johnson TD 1.75


Seattle Seahawks1.34  Philadelphia Eagles3.35
Ha esetleg eddig nem lett volna ott, most már biztos, hogy a top3-ba sorolják a Seattle-t, már ami az erősorrendet illeti. Múlt héten borsot törtek Tom Brady és bandája orra alá, valamint vezetik az NFC Nyugati csoportját az Arizona előtt. Ráadásul Wilson kezd igazán formába lendülni. A Pats ellen 348 yardot passzolt, ami szezoncsúcs nála és kiosztott három touchdownt is. Mind a hármat a kedvenc célpontjának, Doug Baldwinnak.

Bárki játszik a Seahawks ellen, a szezon legjobb formáját kell hoznia, ahhoz hogy legyűrje őket. A bárki az most a Philadelphia Eagles és ugyan 5-4-gyel állnak az NFC Eastben, ez mégis csak az utolsó helyre elegendő. Egyébként az NFC East az a divízió, ahol szinte lehetetlen megtippelni a szezon elején, hogy kié lesz az első pozíció. Most könnyebb helyzetben vagyunk 10 forduló után, hiszen a Dallas szárnyal.

Az Eaglesnek nyomás alá kell helyezni Wilsont, hogy ne ficánkolhasson. Ez nem elképzelhetetlen, hiszen a liga első felébe tartozik a defense és a Seahawks offensive line-ja néha nem áll a helyzet magaslatán. Ezért is küzd sérülésekkel folyamatosan Wilson.

Tipp: Baldwin 70,5 yard felett kap el 1.90