Mire megy a szörny nélküli Arizona?


Indianapolis Colts–Arizona Cardinals
Mindkét csapatban rendkívül fontos hiányzók vannak, akik szinte pótolhatatlanok. A hazaiak részéről kétségkívül az anno 1/1-es cetlivel elhozott elit irányító, Andrew Luck hiánya a legfájóbb. Nélküle ez a Colts reménytelen helyzetben van, pláne, ha Tolziennek kell irányítania, aki múlthéten megmutathatta mit tud. Finoman szólva nem brillírozott a mi Scottunk, hiszen a passzai fele talált csak embert, mindössze 128 yardnyit sikerült dobnia és kétszer is eladta a labdát. Természetesen TD passzt se lehetett beírni a neve mellé. Ennek a teljesítménynek is köszönhető, hogy a második fordulóban már a New Englandből elhozott, (ott harmadik irányítóként játszó) Jacoby Brissett kezd majd a Cards ellen.

Van mit helyre tenni az Indy-nél, hiszen a védelem sem áll a helyzet magaslatán. Az LA Rams-t nem arról ismertük, hogy halálos támadósora van, de a Colts védelme mellett úgy nézett ki a múlt heti meccsen, mintha az volna.

A vendégeknél se muzsikált jó a defense, hiszen 367 yardot engedtek a Detroitnak, valamint 35 pontot, de náluk legalább a támadósor tudott alkotni valamit: 23 pontot szereztek, de az a meccs máshogy is alakulhatott volna, ha nem sérül meg a találkozó közben David Johnson. A running back a tavalyi évben az Arizona és talán a liga legveszélyesebb fegyvere volt. Az elkapásokban is tündöklő Johnson csuklóját műteni kellett a héten, ami 2-3 hónap kihagyást eredményezhet. Valószínűleg csak decemberben láthatjuk újra pályán, ami meg lehet, hogy már késő lesz a Cardinals szempontjából.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a vendégcsapat, de azért Brissett hozhat olyasmit a Colts támadósorába, ami meglepheti ellenfelüket.

Tipp: Carson Palmer 1,5 TD passz felett 1.62


LA Chargers–Miami Dolphins
Igen, most már Los Angeles Chargers, hiszen ők is átköltöztek a Rams mellé. Az előző fordulóban majdnem megverték a csoportrivális Denvert, csupán az utolsó másodperces mezőnygólnak kellett volna behullania, hogy hosszabbításra tolják a meccset.

A Chargers irányítója, Philip Rivers nem teljesítette rosszul: touchdown passzt is kiosztott 198 yard és egy eladott labda mellett. A tavaly berobbant Melvin Gordontól viszont biztos többet vártak futásban, ugyanis 18 futás alatt mindössze 54 yardot tett meg, ami 3 yard futásonként. Igaz, a Broncos defense még mindig kőkemény.

A Miami múlt heti meccsét a pihenőhetükre halasztották, ugyanis az Irma hurrikán pont akkor vonult arra és nagy pusztításokat hagyott maga után.

Egyébként meg Miamiban a védelmet kell nagyon összeszedni, ugyanis az utolsó hét találkozójuk során 100 yard felett engedtek a futott yardok tekintetében és három hatpontost is ajándékoztak ellenfeleiknek. Így lehet könnyebb lehet Riversnek, mint múlthéten a Broncos defense ellen.

A támadósor pedig egyelőre rejtély, hiszen élesben ugye még nem mutatkoztak be idén. Jay Cutler felállt a karosszékből és visszajött játszani még egy évet a kényszerűségből, mert egész évre kidőlt a Delfinek elsőszámú QB-ja, Ryan Tannehill. Meglátjuk, hogy jó-e az öreg a háznál.

Tipp: Melvin Gordon TD 1.80