Megtizedelt Hazafiak


New England Patriots1.93  Houston Texans1.91
A címből már levehető, hogy az egyébként is a sérülésekkel hadilábon álló hazai csapatból még kidőlt pár ember. Kezdjük talán a legutolsó legfontosabbal: Tom Brady eltiltása miatt Jimmy Garoppolo vezette irányító poszton a csapatot az első két fordulóban, ám a félidő előtt 5 perccel földre vitték a Miami védői a hétvégi meccsen és ráesett a vállára. Állítólag a negyedik fordulóra visszatérhet, de még ez is kérdéses.

Pedig nem akárhogy játszott Brady helyett: Garoppolo 498 yard, 4 TD passz mellett 0 interceptionnel és 70%-os dobóaránnyal a liga egyik legjobb irányítója volt a neki jutó közel másfél meccs alatt.

Helyettese Jacoby Brisset, aki újonc idényét tölti és ölébe hullott 1-2 meccsre a liga egyik legjobb támadóalakulata. Igaz, lehozta a Miami elleni meccs hátralévő részét labdavesztés nélkül.

Persze vannak hiányzók Garoppolon és Bradyn kívül is. Még mindig kérdőjel övezi Gronkowski játékát, de Dion Lewis is nagy vérveszteség a Pats-nek.

A másik oldalon minden tökéletesnek tűnik. A Houston elsőéves elkapója Will Fuller az első olyan újonc elkapó 2008 óta, aki két 100 yardos meccsel indította az NFL pályafutását (ez 2008-ban DeSean Jacksonnak sikerült utoljára).

Fuller és DeAndre Hopkins gyilkos elkapó-párost alakít. A legutóbbi meccsen, amit a Kansas ellen vívtak, 217 yardot kaptak el csak ők ketten. Hopkins pedig még egy TD-t is csinált Osweiler passzából. 19-12-re gyűrték le azt a Kansast, akik múlt héten még 33 pontot szereztek a San Diego ellen. Tehát a védelem is helyén van J.J. Watt vezérletével. Nem tudott touchdownt vinni a Kansas, de a Texans is csak egyet. Kellett a kicker Novak remek szereplése, aki négy mezőnygólt is bevágott a meccsen.

Azért Osweiler javíthat a vasárnapi játékán, ugyanis 1 TD passz mellett kétszer is eladta a labdát. Itt az esély. A defense talán meg tudja fogni egy harmadik számú irányító és egy második számú running back által vezetett támadó szekciót. Ergo leginkább a Houstonon fog múlni a meccs kimenetele, de persze a Pats az Pats és Bill Belichick már biztosan kitalált valamit, hogyan is küldje fel csapatát magyar idő szerint péntek hajnalban.

Tipp: Texans nyer és 40,5 pont alatt az összpontszám @ 3.65