Megindul a címvédő is?


New England Patriots1.42  Kansas City Chiefs3.00
Nem kapott könnyű ellenfelet a Pats, bár itt már nem lehet azt kapni. A Kansas a wild card héten is játszott már és megmaradt a jó formájuk. Most már tizenegy mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

A múlt heti meccs esélyesének számító Chiefs 30-0-ra verte idegenben a Houstont. Alex Smith-ék parádésan játszottak, esélyt nem adva a Texans-nak és az őket irányító Brian Hoyernek, aki négy (!) interceptiont dobott a Kansasiek kezébe. Nem volt könnyű dolga, de ezzel a meccsel lehet kijátszotta magát nem csak a Texansból, de még az NFL-ből is, mint kezdőirányító.

A Chiefs támadóinak meg se kellett magukat erőltetni, hiszen folyton jó helyzetbe hozta őket a védelmük. Így Smith csak 190 yardot dobott, de mellé még futva is összehozott 27-et. Spencer Ware pedig 67 yardnál állt meg és egy TD-nél. Fel kell kötnie a nadrágot a New Englandnek, mert ez nem ígérkezik könnyű mérkőzésnek.

Ezzel tisztában vannak a hazaiak is, de hiába a Kansas sziporkázó formája még így is a Pats a meccs esélyese. Brady-ék viszont nincsenek jó formában, talán jókor jött nekik ez az egy hét szünet, hiszen az utolsó két alapszakasz meccsüket elbukták és ezzel a Denver megelőzte őket a kiemelésekben, szóval, ha esetleg továbbjutnának és a főcsoportdöntőben egymással találkoznának, akkor a Denver játszana otthon.

A Hazafiaknak jött talán a legjobban, hogy nem játszottak múlt héten, hiszen a rengeteg sérüléssel bajlódó játékosaik fel tudtak épülni. Köztük Brady kedvenc célpontja, Julian Edelman. Az egyetlen kérdés az Rob Gronkowski játéka, aki azért elég nagy faktornak számít. Egyelőre annyit írnak rá, hogy „game-time decision”.

Lehet esélye a Kansasnek, ha megsürgetik Brady-t a dobásoknál, és ha ezen a héten is olyan védelmi játékkal lépnek fel, mint a Houston ellen.

Tipp: James White TD @ 2.70


Arizona Cardinals1.34  Green Bay Packers3.40
Egy hónapja találkoztak utoljára, akkor a Cards olyan játékkal rukkolt elő, hogy azóta mindenki a Super Bowlba várja őket. Ahhoz viszont újra meg kell mutatni, hogy mit tudnak. Kevés csapat tudta eddig az Aaron Rodgers által vezetett Packerst 8 ponton tartani és mellé 38-at felrakni az eredménykijelzőre. Csúnyán lemosták akkor a pályáról a Green Bayt, de azóta talán feléledtek a Sajtfejűek. A múlt hét rá a példa.

Hiába nyertek 35-18-ra a fővárosban, azért nehezen indult a Washington elleni meccs Rodgerséknek. Huszonöt percig pontot se tudtak szerezni és az irányítójuk folyamatos veszélyben volt. Egy safety-t is elért a Washington, ami ismét csak kiemelte a Green Bay gyengeségét. Az offense fal nem tudja megvédeni szeretett 12-esüket és erre már ráfáztak párszor. Az egy hónapja játszott egymás elleni meccsen Rodgers alig kapott levegőt az arizonai védők gyűrűjében.

Ha ezt nem sikerült megoldaniuk a mostani meccsen sem, akkor utazhatnak haza, hiszen ez a Cardinals defense nem fogja könnyen adni a győzelmet. Az offense-ről pedig tudjuk, hogy liga elit. Az alapszakaszban ők tették a legtöbb yardot meccsenként. Carson Palmer neve felmerült az MVP cím esélyesek között is. David Johnson személyében running back poszton új kincsre leltek és akkor a Fitzgerald-Floyd elkapó párosról nem is beszéltünk még. Rengeteg lehetősége van Palmernek és ez lehet sok lesz a Packers védelmének.

Tipp: Cardinals 27,5 pont felett @ 1.87

Eredő odds: 5.05