Manning vs. Brady


Denver Broncos2.28  New England Patriots1.65

A 17. ütközetét játssza egymással Peyton és Tom, azaz Manning és Brady. Ez a két jövőbeli Hall of Famer meghatározó alakja a ligának ma és az elmúlt 10-15 évben is az volt.

Manning idén átlépte a Brett Favre által tartott karriercsúcsot, ami a legtöbb passzolt yardra vonatkozik. Mégis neki volt döcögősebb az éve. Sérülések és hullámzó teljesítmény miatt kikerült a Broncos kezdőjéből, de múlt héten visszatért a Steelers ellen és győzelemre is vezette a csapatát. Bár csak 56,8%-osan passzolt és nem írható a neve mellé egy TD passz sem.

A Brady által vezetett Pats viszont könnyedén lépte át a zsinórban 12. győzelmére hajtó Kansast. A különbség csak hét pont lett a meccs végére közöttük, de nem volt olyan pillanata a 60 perces játékidőnek, amikor a Chiefs vezetett volna. Gronk és Edelman visszatért, így több lehetősége nyílt a passzokra. Nem igazán tudták megsürgetni se a Kansas védői, hiszen két másodperc alatt elengedte a tojás lasztit Tommy boy. Megbízhatóbb játékot nyújtottak összességében, mint a Denver és ezért is a kisebb odds. Na, meg persze Manning idei formája miatt.

Tehát jön a két játékos 17. ütközte és Peyton nem áll jól annyira, hiszen 11-5 arányban Brady vezet ellene, ha a pontokat nézzük, akkor pedig 479-392 az állás. Érdekesség, hogy Brady a második negyedben a legjobb Manning ellen, míg ellenfele a negyedikben sziporkázik inkább.

Sikeresebbnek mondható a Patriots 12-ese, hiszen hat Super Bowl-ból négyet meg is nyert (legutolsót épp tavaly), Manning pedig „csupán” három döntőt játszott és „csak” egyet nyert meg.

A mai lesz az ötödik találkozásuk a playoffban. Eddig hármat játszottak konferenciadöntőkben és ebben éppenséggel Manning a jobb 2-1 arányban. Érdekesség, hogy a párharc győztese a négy egymás elleni meccsből háromszor megnyerte a Super Bowl-t is.

De ne csak a két irányítóról legyen szó: a Patsből a héten kidőlt Jerod Mayo linebacker, aki hiányozhat majd a pályáról. A szezonbeli teljesítményük alapján pedig a liga legjobb védelme találkozik a legveszélyesebb offense-el.

Tipp: Legtöbb yardpasszal rendelkező játékos – Tom Brady @ 1.62