Küzdelmek a rájátszásért


Az amerikai konferenciában a dolgok java eldőlni látszik néhány héttel az alapszakasz vége előtt. A jelenlegi divízió éllovasok fél lábbal már playoff résztvevőnek érezhetik magukat, míg a kiadó két wildcard hely egyikét szinte biztosan elorozza az AFC West második helyezettje (jelenleg a Chiefs). Így pusztán egy igazán nyitott kérdést maradt: Ki szerzi meg az AFC hatodik, még rájátszást jelentő helyét? Ebből a szempontból kiemelt fontosságú a New York Jets @ Baltimore Ravens találkozó.

Baltimore Ravens 1.49, New York Jets 2.65

A tavalyi bajnok jelenleg negatív mérleggel áll, így huszáros hajrára lesz szüksége, ha idén is versenyben akar maradni a Vince Lombardi trófeáért. A Baltimore ellenfele az a Jets lesz, mely az újonc Geno Smith vezetésével felváltva hol nyer, hol kikap. A zöld-fehérek a legutóbbi héten súlyos vereséget szenvedtek, így a sorminta alapján most le kellene győzzék a Ravens-t. Mivel a hazaiak 8. futás elleni védekezése valószínűleg alacsony yardszámon tartja Chris Ivory-t, így a passzjátékkal hadilábon álló Jets-nek minden adódó lehetőséget ki kell használni a pontszerzésre. Persze a Ravens gépezet is akadozik idén, de múlt héten Ray Rice végre 100 yard felett futott és Joe Flacco hazai pályán képes elit teljesítményre, így nem véletlenül ők az esélyesek.

Tipp: Baltimore Ravens @ 1.49

NFC oldalon jóval összetettebb a helyzet, hiszen több csapat is versenyben van még a playoff helyekért. A legzavarosabb kétségkívül az NFC East, ahol minden győzelemnek jelentősége van, ezért különösen fontos a Dallas Cowboys @ New York Giants csoport rangadó.

New York Giants 1.69, Dallas Cowboys 2.20

A Giants a 0-6-os szériát követően, most nyerő sorozatba került, legutóbbi négy meccsükön nem találtak legyőzőre. Viszont a Cowboys csoporton belül hibátlan (3-0) és ha nem akarnak leszakadni a most pihenő Eagles-től, akkor nyerniük kell. Éppen ezért a kimenetelt nehéz megjósolni, viszont a legutóbbi 9 találkozójukból 7 hozott legalább ötven pontot. Mivel Eli Manning és Tony Romo is képes 400 yard feletti teljesítményre és jelenleg a futóik is egészségesek, így az 45.5-es határvonal vonzónak tűnik.

Tipp: Felett @ 2.00

New England Patriots 2.10, Denver Broncos 1.75

A hétvége rangadóját a jelenkor talán két legnagyobb irányítója vívja, hiszen ketten eddig összesen 818 TD passzt osztottak ki, ami NFL rekord. Peyton Manning emellett idén már egy raklap csúcsot felállított, míg Tom Brady egy szinte teljesen új elkapósorral próbál maradandót alkotni.

Ellenben mindkét védelem képes jelentős mennyiségű pontot benyelni, elég csak a Broncos Dallas elleni (48), vagy a Patriots Pittsburgh elleni (33) összecsapására gondolni. A két tényező miatt adja megát a ponteső (Felett 54 @ 1.87), de mivel biztossá vált, hogy Wes Welker pályára lép volt csapata ellen, így érdemes lehet a hendikep fogadáson is gondolkozni.

Tipp: Hendikep Broncos -1 @ 1.87

Washington Redskins 3.10, San Francisco 49ers 1.38

Két, tavaly berobbant irányító pengeváltását hozza a hétfő esti rangadó. Colin Kaepernick és Robert Griffin III mind passzolni, mint futni jól tudó QB hírében állt, de idén többé-kevésbé alulmúlják az elvárásokat. A Redskins az előző esztendei playoff résztvétel után csoportutolsó, míg a 49ers a Seahawks mögött legfeljebb egy szabadkártyás helyben reménykedhet.

Szerencsére mindkét irányítónak rendelkezésére állnak klasszis futók, így szorult helyzetekben, mind Frank Gore, mind Alfred Morris tehermentesíteni tudja irányítóját. A passzjátékban utolsó 49ers számára még mindig hiányzik Crabtree, mint egy falat kenyér, de Vernon Davis, Anquan Boldin és Mario Manningham talán elég lesz a liga második legtöbb pontot engedélyező védelme ellen. A Redskins meccsenként átlagosan több mint 31 pontot kap, és minden bizonnyal ez lesz a mérleg nyelve, hiszen a Niners defense ligaelit erőkből áll.

Mivel szoros meccsre lehet számítani, így …

Tipp: Hendikep Redskins +6 @ 1.91

A négy tipp eredő szorzója: @ 10.64