Kötelező győzelem előtt a Seahawks


Seattle Seahawks1.10  Los Angeles Rams8.50
Az elmúlt napok egyik szenzációja volt, hogy a Rams megvált Jeff Fishertől. A vendégek vezetősége megunta a folyamatos vereségeket és ugyan hosszabbítottak vele két évre, de csak két hetet töltött ki főedzői kontraktusából. Az utolsó három hétre az alapszakaszból John Fassel veszi át az irányítást, aki eddig a speciális egységnél dolgozott. Aztán majd az offseasonban (ami a Ramsnek előbb kezdődik a playoff elkerülése miatt) kiderül, ki lesz jövőre az ígéretes játékosokkal teletűzdelt Rams edzője.

Mind a két csapatnak van hová javulnia, de leginkább a Seahawks fanok kesereghettek, miután múlt héten a Green Bay Packers otthonában csúfos, 38-10-es vereséget szenvedtek Aaron Rodgerséktől. Russel Wilson finoman szólva se játszotta élete meccsét, ugyanis öt (!) interceptiont dobott a meccsen. Mit sem számít mellette, az az egy TD passz Tanner McEvoynak. A Seattle egyébként 8-1-4-gyel vezeti a csoportot és biztos előnye van az Arizonával szemben.

A Rams odahaza szenvedett 42-14-es vereséget, ami Fisher edző állásába került. Ezt persze sokan nem bánják, hiszen Jeff Fisher az NFL történelmének legtöbb vereséget szenvedő főedzője (holtversenyben Dan Reeves-el). Ezért sem érthető, hogyan lehetett még mindig állása az elit ligában. Ám az LA vezetősége inkább elnapolta a rekorddöntést.

Egyébként a Kosok ligautolsók a megtett yardok számában. Mindössze 286 yardot csinálnak egy meccsen, ami borzalmasan kevés. Még az utolsó előtti Minnesota is 300 felett jár, ráadásul még így is pozitív mérleggel küzdhet a rájátszásért.

A támadósor valahogy idén nem működött/működik a Ramsnál. A tavaly év újoncának választott Todd Gurley csak 3,3 yardot átlagol futásonként és 13 forduló alatt mindössze öt futott hatpontosa van. Na, ez az offense fog találkozni a liga egyik legjobb védelmével.

Tipp: Hazai nyer és az összpontszám 38,5 alatt 2.02