Konferenciadöntők a láthatáron


Atlanta Falcons1.41  Green Bay Packers3.00
A meccset valószínűleg a két MVP formában játszó irányító csatája dönti majd el avagy: Matt Ryan vs. Aaron Rodgers.

A Falcons 71 ponttal többet szerzett idén az NFL-ben, mint a második együttes, azaz a New Orleans Saints. Ryan passer ratingje a valaha volt ötödik legjobb volt idén és mellé hajított majdnem ötezer yardot és 38 touchdownt (csupán hét interceptionnel mellette). A hazaiak ráadásul úgy fogadják a Packerst, hogy zsinórban öt meccse veretlenek és ez alatt az öt ütközet alatt Ryan 14 TD passz mellett nem adott el labdát. A Devonta Freeman – Tevin Coleman running back páros pedig a legveszélyesebb a ligában.

Múlt héten a Seattle-nek is meggyűlt velük a bajuk: 36-20-ra sikerült megverni a Halászsasokat úgy, hogy Wilsonnak szinte folyamatosan kellett menekülnie az őt támadó védők elől. Ryan pedig köszönte szépen és 338 yarddal, valamit három TD passzal zárta le a párharcot.

Még az NFC első Dallas Cowboys sem volt képes arra a múlt héten, hogy leverje az Aaron Rodgers által vezetett Packerst. Pedig közel jártak hozzá. Ám hiába játszott szinte tökéletesen Dak Prescott, Ezekiel Elliot és Dez Bryant is. Erre a Green Bayre nem volt ellenszer, ráadásul Rodgers legjobb elkapója, Jordy Nelson nem is játszott a Giants ellen elszenvedett bordasérülése miatt. Talált más célpontokat is Rodgers Jared Cook, Devante Adams és Randall Cobb személyében.

Ezen a mérkőzésen nem a védelmek fognak dominálni az biztos. A kérdés csak az, hogy ki tud több pontot szerezni?

Tipp: Pontok száma 60,5 felett 1.92


New England Patriots1.39  Pittsburgh Steelers3.10
Szinte biztosra volt vehető, hogy a Pats átmegy a Texanson az előző fordulóban és ez így is lett. Talán csak a Houston fanok fogadtak csapatukra, bízva a meglepetésben. Bár arra nem gondoltunk, hogy gyenge játékkal is ilyen könnyedén fog nyerni a Pats.

Brady egy meccs alatt dobott annyi interceptiont, mint az egész alapszakaszban, szám szerint kettőt. Edelman és Dion Lewis viszont kiemelkedőt nyújtott. Előbbi elkapott 137 yardot nyolc elkapásból, míg Dion Lewis csinált egy futott, egy elkapott és egy visszahordott touchdownt is, így egyértelműen ő lett a meccs legjobb embere, de a Steelers ellen ennél talán több kell majd, hacsak nem úgy játszanak ők is, mint múlt héten.

Értve ezalatt, hogy az offense kicsit impotenssé válik az ellenfél térfelén. A Kansast úgy sikerült kiejtenie a Pittsburghnek, hogy nem csináltak TD-t, viszont Chris Boswell berúgott hat mezőnygólt. A Chiefs viszont nem játszott jól, de még így is esélye volt kiegyenlíteni a végén, csak a bírok egy kétpontos kísérletnél bedobtak egy sárga zászlót, így büntetve a támadókat és az ismételt kísérlet már nem sikerült. Így aztán a Steelers jutott a Super Bowl elődöntőjébe.

Erre a meccsre fel kell pörögnie a Steelers támadóinak. Nagyon sok múlik majd a Le’Veon Bellen (RB), ő lehet a Steelers győzelmének a kulcsa.

Tipp: Brown 99,5 elkapott yard felett 1.90