Kihagyhatatlan rangadók az NFL-ből


Seattle Seahawks1.53  Pittsburgh Steelers2.60
A hazaiak egyik sztárja és egyben bajkeverője sérüléssel küszködik már egy-két hete. Egészen pontosan Marshawn Lynchről van szó, akinek egyébként nagyon nem úgy alakult ez a szezonja, ahogy azt ő elképzelte.

Óriási szerencséjére a liga egyik legjobb futójának olyan helyettese van, aki még talán nála is jobb lesz majd kis idővel. Thomas Rawls-ról beszélünk, aki „undrafted” státusza miatt aggódhatott tavasszal. Később szerződtette a Seahawks és tökéletes helyettesévé vált Lynchnek. Ehhez a kiugráshoz persze kellett az első számú futó sérülése is, de az újonc running back már 604 yardnál tart a szezonban és kettő touchdownnál. Múlt héten 209 yardot tett meg a 49ers ellen és egyszer már 169-et is megtett Cincinnati ellenfeleként. Ezek olyan adatok, amire Lynch még soha nem volt képes, ugyanis 150 yard fölé még egyszer sem sikerült kerülnie a klasszisnak.

Russel Wilson az egyedüli talán a csapatban, akit idén még nem húztak le az 5-5-ös mérleggel álló Seattle-nél. Ő teszi, ami kell. 13/7-es TD/INT mutatója bár nem a legjobbak közé tartozik és a yardjaival se emelkedik ki (2378), de egy ilyen futásorientált csapatban ez még elfér. Bár nehéz elképzelni őket újra Super Bowlban ilyen mutatókkal. Nagy mákjukra a defense még mindig a liga elitjéhez tartozik, hiszen a második legkevesebb yardot engedik az ellenfeleknek.

A vendégeknél őrült egy szezon van, folyamatos sérülésekkel és visszatérésekkel. Tulajdonképpen nincs egészséges irányítójuk. Sérült Landry Jones, Michael Vick és még Big Ben is. A Steelers drukkerek szerencséjére utóbbi már játszik ugye, mert kénytelen volt beállni miután Jones is lesérült, és ha már beállt meg is nyerte a meccset. Múlt héten a Clevelandet lépték le 30-9-re. Roethlisberger 379 yardot dobott és 3 TD passzt szórt ki. A futásról itt sem szabad megfeledkezni, bár LeVeon Bell kidőlt a szezon hátralévő részére, de DeAngelo Williams hozott már szép statisztikájú meccseket. Például az Oakland elleni 170 yardos, két touchdownos találkozót.

Érdekes mérkőzés van tehát kilátásban és mivel mind a két csapat a wild card helyek egyikére tart igényt, fokozott az nyomás a játékosokon.

Tipp: Pontok száma a vendégcsapatnál 20,5 alatt @ 1.93


Denver Broncos2.30  New England Patriots1.65
Meg lehet-e állítani a New Englandet? A Carolina már megverte csütörtökön a Dallast így ők már 11-0-val állnak. Persze másik konferencia, de nyilván tartani szeretnék velük a tempót Belichickék.

Ha valakik, akkor talán ők, hiszen a Denver 8-2-vel áll és a liga legjobb védelmével rendelkezik. Most talán megizzasztják Brady-t is. Ha valaki a szezon elején ránézett a Denver vagy a New England sorsolására egyből izgatottá válhatott a 11. heti ellenfél láttán. Peyton Manning vs. Tom Brady. Őrült irányító csata, őrült számokkal és a végén egy pont dönt.

Na, hát ez most nem jön össze, ugyanis két hete Manninget a harmadik interceptionje után lecserélték Brock Osweilerre, aki azóta a Broncos kezdőirányítója. Azóta Peytont a sérült listára helyezték és jelenleg úgy néz ki, hogy majd csak a 15. héten kerülhet vissza a csapatba. Már ha kell még. Ugyanis Osweiler múlt héten ,a 25. szülinapján először volt kezdő az NFL-ben és 250 passzolt yardhoz még adott két TD passzt is. Tehát működött a Denver az idősebbik Manning nélkül is.

A vendégeknél mondhatnánk, hogy mind szép és jó, hiszen 10-0-val vezetik az AFC konferenciáját, de nem így van. Súlyos sérülések sújtják a csapatot. Először Dion Lewis dőlt ki pár hete az egész szezonra, aztán meg Julian Edelman, Brady egyik kedvenc célpontja, aki úgy fest csak a playoffra térhet majd vissza. Előző héten pedig Danny Amendola is összeszedett egy sérülést és az ő játéka erősen kétséges, akárcsak Don’t a Hightower szereplése is a védelemben. Már a múlt héten is csak egy támadásnyival (az náluk kevésnek számít) verték a Buffalót (20-13) mi lesz most a félelmetes Broncos defense ellen?

Tipp: LeGarrette Blount TD @ 1.90

Eredő odds: 3.67