Ki fogja megállítani a Dallast?


Minnesota Vikings2.38  Dallas Cowboys1.61
Nem sikerült kimásznia a gödörből egy győzelemmel a Vikings-nak, hiszen múlt héten ismét kikaptak. Ráadásul a csoportellenfél Detroit ellen, akik így kisebb előnyre tettek szert a csoporton belül. Jelenleg 6-5-el állnak a lilák és ez még nem elég nekik a wild card helyre, szóval meglepetést kéne okozniuk a Cowboys ellen.

Ez viszont nem elképzelhetetlen, hiszen a harmadik legerősebb védelemmel rendelkeznek a ligában, a második legkevesebb pontot kapták. Viszont inkább a passzok ellen védekeznek jól és nem a futás ellen, ami Ezekiel Elliott és a Dallas erőssége. Plusz nem elég csak megállítani a Cowboys fiatal duóját, valahogy pontokat is kell szerezni. Márpedig a ponttermelésben a liga hátsófelébe tartozik a Minnesota. Matt Asiatanak pedig a liga harmadik legjobb futás elleni védelmével kell megküzdenie, ami az egyébként is a pontszerzéssel hadilábon álló Minnesota offensenek aligha tesz jót.

A vendégek oldalán minden klappol egyelőre. Tony Romo elfogadta, hogy idén már csak csereirányító lesz, a jövő pedig majd hoz valamit neki.

A Dak Prescott – Ezekiel Elliott duóra pedig nincsenek szavak. A Dallas újoncai sorra döntögetik meg a franchise rekordokat és úgy fest, nem lehet megállítani őket. Múlt héten a Washingtont lépték le: Elliott két touchdownt is szerzett 97 futott yard mellett. Zeke 1199 yardot futott eddig, ami dallasi újonc-rekord. A védelem is a helyén van, hiszen nem engedtek egy running backet se 100 yard felé még idén.

Elliot és Prescott is MVP teljesítményt nyújt. Utóbbi például már átlépheti a Vikes ellen a 3000 yardot, dobott már 18 TD-t és 108,6-os passer ratingje van. Most viszont vigyáznia kell majd, ugyanis Xavier Rhodes várja a passzait a túloldalon, aki a múlt héten is csinált egy 100 yardos interception return TD-t.

Tipp: Vendégek 23,5 pont felett 1.90