Kezd beindulni a Panthers?


Carolina Panthers1.65  Kansas City Chiefs2.30
Az 1-5-ös mérleggel induló Carolina elkezdett felzárkózni a divíziójában. Először az Arizonát majd a Los Angelest verték meg: utóbbit kevésbé szép meccsen, 13-10-re sikerült legyűrniük a Colosseumban.

Newton egyelőre árnyéka önmagának és tavalyi MVP formája is eltűnt, de a védelem még ennél is rosszabb. A tavaly még elitnek számító Panthers D-ből az idei szezonra a liga második felébe tartozó defense lett. Főleg a passzok ellen nem muzsikálnak jól, talán mégis megérzik John Norman hiányát.

A Kansas City Chiefs-nél egyelőre elégedettek lehetnek, hiszen a tavalyi bajnok Denver előtt állnak a csoportban. Csakhogy előttük is van még egy Oakland. Borzalmasan erős lett az AFC Nyugati csoportja. A 6-3-mal álló Broncos csak a harmadik helyre fér oda és a negyedik San Diego is csak épphogy negatív mérleggel áll.

Viszont a sérülésekkel hadilábon állnak a vendégek. Jamaal Charles szinte biztos, hogy kidőlt egész szezonra, talán a playoffban játszhat, ha eljutnak odáig. Alex Smith-t is vizsgálgatták az elmúlt hetekben agyrázkódás miatt, akárcsak Spencer Ware-t, plusz a védelemből is hiányozni fog Justin Houston, illetve még az elkapásokért felelős Jeremy Maclin. Ők gyakorlatilag a Kansas kirakatjátékosai. Nagy kérdés, hogy mire mennek majd a tartalékos csapattal a feltörekvő Panthers ellen.

Tipp: Panthers 23,5 pont felett 1.97


Pittsburgh Steelers1.74  Dallas Cowboys2.14
Nem akarják bevetni Tony Romót! Hetek óta ezen megy a vita a sajtóban és a Cowboys-nál is, hogy mikortól is egészséges, mikortól is játsszon. Húzzák az időt, talán csak arra várnak, hogy Dak Prescott valamit nagyon elszúrjon, de már aligha tud. Az újonc irányító a preseason meccseken mutatta meg azt, hogy ha történik valami Romóval akkor nem kell majd tartani attól, hogyan is pótolják.

Romo ugye hátsérülést szenvedett és Prescott lépett a helyére. Olyannyira jól megy neki, hogy könnyen lehet az év újonca, hiszen a Dallas jelenleg vezeti a csoportját és az NFC-t is 7-1-es mérleggel. Mellette pedig még ott van Ezekiel Elliott, akinek hála a Cowboys a ligaelső a futott yardok számában.

A Dallas csúcson, míg aktuális ellenfele a Pittsburgh gödörben van, de most már legalább van Big Ben.

Roethlisbergert műtötték pár héttel ezelőtt ezért ki kellett hagynia egy keveset, de ez sem volt elég. Még így se tudták megverni a csoport rivális Baltimore-t, akik a csütörtöki, Cleveland elleni győzelmüknek köszönhetően már át is vették a vezetést a divízióban.

A csapat sztárelkapója, Antonio Brown nyilatkozta le azt, hogy a többi csapattársnak is muszáj jó teljesítményt hoznia, hiszen Brownt már néha nem csak dupla, hanem tripla annyian fogják egy-egy támadásnál és így azért nehezebb dolga van.

Valahogy ki kell kászálódni a gödör aljáról a Steelersnek, csak erre lehet nem pont a Dallas lesz a megfelelő ellenfél.

Tipp: Antonio Brown TD 1.73