Jön a Super Bowl visszavágó


Detroit Lions 1.80, Green Bay Packers 2.05

Hatalmas légi parádéra számíthatnak azok, akik az NFC rangadóját választják. Mind Aaron Rodgers, mind Matthew Stafford kiemelkedő számokat tud produkálni és ehhez meg is vannak a szükséges fegyvereik. Rodgers eddig Jordy Nelsont célozta meg a legtöbbször, igaz Randal Cobbnak van több (három) TD elkapása. A Lions-nál egyértelműen Megatron a levegő ura, már 247 yardnál és két elkapott TD-nél jár.

A futójáték mindkét csapatnál akadozik egyelőre, 26. és 28. helyen szerepelnek a mezőnyben a meccsenkénti futott yardokat tekintve, Eddie Lacy és Reggie Bush össze kell szedje magát. Jelenleg mindkét csapat mérlege 1-1, a Packers a cínvédő Seahawks ellen kapott ki, míg a Lions a kemény védelmek csatáján maradt alul a Panthers ellen.

Ha a Lions továbbra is domináns védekezést tud felmutatni, akkor lehet esélyük, igaz Aaron Rodgers mérlege a Detroit ellen 9-1.

Tipp: Green Bay 2.05

Washington Redskins 3.20, Philadelphia Eagles 1.37

Az NFC East legkiegyensúlyozottabb csapata a Philadelphia Eagles. A vezérét vesztett Washington Redskins Kirk Cousins kezében van, aki előtt most ott a lehetőség, hogy hosszú időre biztosítsa a helyét a kezdőben. A Redskins szerencséje, hogy a futójátékuk eddig kiemelkedő, 161 yardot hoznak a földön meccsenként, ezzel a harmadik legjobbak a ligában.

Az Eagles offense sem szégyenkezhet, meccsenként 32 pontot szereznek, de a tavalyhoz képest sokat javuló Redskins védelem ellen nem lesz könnyű dolguk. A Washington számára igazi erőpróba lesz ez mérkőzés, hiszen a Texans és a Jaguars tavaly egyaránt a mezőny végén kullogott. A Philly is játszott a Jaguars csapatával, meglepő módon a Redskins jóval magabiztosabban győzte le a Jax-et, mint az Eagles.

Parázs hangulatú, sok pontos mérkőzésre lehet számítani, ahol Alfred Morris és LeSean McCoy is jó eséllyel pályázik legalább egy touchdownra.

Tipp: 50.5 Felett – Igen 1.90

Arizona Cardinals 2.37, San Francisco 49ers 1.61

Kisebb meglepetésre már csak a Cardinals veretlen az NFC West divízióban. A 49ers elszórakozta a győzelmet a Bears ellen múlt hét vasárnap, míg a Seahawks meglepő vereséget szenvedett a Chargers ellen.

Pedig a Cardinals kerete közel sincs ideális helyzetben, kezdve ott, hogy Carson Palmer sérült, így Drew Stanton fog kezdeni a 49ers ellen. Úgy tűnik Andre Elligton most már 100 százalákos teljesítményt képes lesz nyújtani, akire a QB-szituáció most különösen nagy szükség lesz. A másik oldalon Vernon Davis játéka kérdéses, tavaly amikor hiányzott, csak szenvedett a csapat. Idén ezt egyensúlyozandó, már több célpontja van Kaepernick-nek, Anqan Boldin és Steve Johnson még vár első idei TD elkapására. Két remek védelem is pályára lép, mintkét D# inkább a futás ellen hatékony, mintsem a passz ellen. A San Diego és Giants elleni győzelmek is értékesek a Cardinals számára, de az igazán nagy durranás az lenne, ha két vállra fektetnék a 49ers-t is.

Tipp: Cardinals +3 1.92

Seattle Seahawks 1.45, Denver Broncos 2.85

Tavaly csúfos véget ért a Denver Broncos menetelése. Egy elrontott snap, egy safety és innen már nem volt megállás a vereség felé. Most újra megpróbálkozhat Peyton Manning a Seattle legyőzésével, igaz most nem semleges helyszínen kell helyt álljanak, hanem vendégségben. A Broncos idén még veretlen, de fel kell kösse a gatyáját a nagy öreg, ha Seattle-ben szeretne nyerni.

Mindkét csapat amúgy azonos mennyiségű yardot átlagolt eddig (343 yard), igaz a Broncos a levegőben, a Seahawks a földön hozott kiemelkedő számokat. Manning már 500 yard felett jár, kiosztott 6 TD passzt, igaz Wilson sem panaszkodhat 4 TD-vel. Julius Thomas, a Denver tight endje eddig szörny szezont produkál, kérdés, hogy a Legion of Boom mennyire hagyja majd érvényesülni ezen a meccsen. A Seahawksnál jelenleg dadog a passzjáték, egyetlen játékosuk sem jutott még 70 elkapott yard fölé, így most is Marshawn Lynch cipelheti a hátán a csapatot.

Tipp: Lynch TD- Igen 1.55

A négy meccs eredő oddsza: 11.59