Itt a rájátszás!


Carolina Panthers1.36  Arizona Cardinals3.25
A Carolina jó sorozatot tudhat maga mögött, utolsó négy meccsüket nyerték és egyet az akkor épp autóbalesetéből lábadozó kezdő irányító, Cam Newton nélkül. Azóta Newton visszatért és az utolsó meccsen kiütötték az Atlantát. Ennek ellenére az alapszakaszban nyújtott statisztikái nem a legfényesebbek. Csupán 18 TD passz és emellé 12 interception.

Érdekesség egyébként, hogy a Párducok negatív (7-1-8-as) mérleggel kerültek be a rájátszásba, csoportelsőként! Gyengén ment idén a játék az NFC déli csoportjában…

Elképesztő gondban vannak a vendégek, elsőszámú irányítójuk kidőlt szezon közben pedig nagyon ment neki a játék. Viszont nem vette át rosszul a karmesteri pálcát Drew Stanton sem, igaz végül lecsúsztak a csoportelső helyről. Ami a gond, hogy Stantonnak térd problémái vannak és nem is edzett a héten. Igencsak kérdéses a játéka a Carolina ellen.

Ha nem épül fel, akkor Ryan Lindley fog irányítani, akiről nincsen sok információnk, lehet nem is véletlen. Az Arizona márpedig a passzjátékot helyezi előtérbe meccsein. Csupán 84 yardot tesznek meg átlagban a földön, ami a liga utolsóelőtti helyére elég ebből a szempontból.

Tipp: Panthers -6,5 @ 1.92


Pittsburgh Steelers1.58  Baltimore Ravens2.45
Az idei „halálcsoportból” került ki mindkét csapat és az első héten már össze is mérhetik erejüket újra. Az idén már játszottak egyet ugyanilyen pályaválasztási viszonyokkal: akkor Steelers nyert nem is kevéssel (43-23).

A hazai csapat az egyik legjobb offense-el rendelkező együttes a ligában. A második legtöbb yardot haladták az alapszakaszban köszönhető ez az irányító elkapó duónak Big Bennek és Antonio Brown-nak, valamint Le’Veon Bellnek, aki szárnyalt a szezon második felében.

Viszont hasonló gondokban vannak, mint az Arizona, ugyanis őket is elérte az utolsó forduló sérülés hulláma. Roethlisberger és Bell sem edzett a héten és rajtuk kívül rengetegen vannak még a sérült listán, de ha ők nem lépnek pályára búcsút mondhatnak a rájátszás további meccseinek.

A Baltimore-nál a védelemből eshet ki 1-2 ember, ha nem sikerül őket összedrótozni valahogy. Ők talán „jobban” állnak a sérültlistán, mint ellenfelük.

Közel sem volt olyan idényük, mint két éve mikor Super Bowl-t nyertek, de ott vannak és velük mindig számolni kell. Joe Flacco-nak hajszálnyira volt a 4000 yardon határ, de gondolom ez annyira nem bántja őt, inkább az, hogy 12-szer adta el a labdát.

A meccs győztesét egyébként a New England várja majd a következő fordulóban hazai pályán, szóval nem lesz könnyű, de itt már nincsenek könnyű meccsek.

Tipp: 45 pont felett @ 1.90

Eredő odds: 3.65