Indulhat az NFL szezon!


A New England Patriots nyeri az AFC konferenciát 3.00
Nem lehet mással kezdeni sort, mint a címvédővel, az 51. Super Bowl győztesével. A New Englandet megállítani idén sem lesz könnyű, pláne azért, mert tavalyhoz képest csak erősödtek – mind a védelemben, mind pedig támadószekcióban. Brady Brandin Cooks-nak szórhatja a passzokat, aki tavaly még Drew Brees elsőszámú célpontja volt. Idén jó eséllyel Tomé lesz, ugyanis Julian Edelman sérülés miatt kidőlt az egész szezonra. De legalább Gronk még egészséges!

A már évek óta lelalázott divíziójukban pedig aligha kell tartaniuk bárkitől is. A NY Jets csupán az 1/1-es draft cetli elhódításának esélyese, míg a Dolphins Cutlerrell megy háborúba, a Bills nem képvisel olyan erőt, hogy veszélyben érezhessék magukat Brady-ék.


A Pittsburgh Steelers nyeri az AFC konferenciát 6.00
Az AFC északi csoportjának legnagyobb esélyese a Pittsburgh. A három B betűs sztár együtt maradt: Big Ben, LeVeon Bell és Antonio Brown. Pedig sokszor úgy nézett ki, hogy lelsz, aki távozik közülük. Ben Roethlisberger már a visszavonuláson gondolkozott, ami lássuk be, lassan érik, hiszen hagynak kívánni valót az elmúlt évek, ráadásul egyre többet sérült. Antonio Brownnak nem volt oka a távozásra, de LeVeon Bell franchise tag alatt játszik és sokáig nem is edzett a csapattal. A Steelers-é maradt tehát legjobbnak mondható támadószekció, de ehhez az is kell, hogy mindegyikük egészséges maradjon és az egy éves eltiltásából visszatérő Martavis Bryant is levegyen egy kis terhet Brown válláról.


Az Oakland Raiders nyeri az AFC konferenciát 9.00
A Raiders már tavaly is megvillantotta mire képes, de Derek Carr szezonvégi sérülése keresztbe tett a terveknek és a csereirányítóval valószínűleg a lehető legrosszabb NFL playoff meccset sikerült lejátszani, ahol aztán ki is estek.

Running back pozíción egy régi ismerős lesz látható Marshawn Lynch személyében, aki ugyan visszavonult két éve, de úgy tűnik a Raidersnek nem tudott nemet mondani. Így aztán az eddig kezdő RB Latavius Murray-t elpasszolták Minnesotába.

Az Oakland szezonja akkor mehet fuccsba, ha Carr megsérül ismét, de egy ilyen fal mögött, ritkán sérülnek meg az irányítók, úgyhogy sok szerencsét a többi csapatnak Carr és Lynch megállításában.


A Kansas City Chiefs nyeri az AFC konferenciát 11.00
A Kansas szinte ugyanazzal a csapattal vág neki a szezonnak. Draftoltak egy irányítót első körben Alex Smith mögé, Patrick Mahomes személyében, aki 1-2 év múlva át is veheti majd a stafétát. Valamint Jeremy Maclint elpasszolták, így valószínűleg Tyreek Hill lép elő elsőszámú elkapónak. Persze csak Travis Kelce után, aki így még több labdát kaphat és csodás szezonja lehet a tight-endnek.

A Kansas támadóegysége komoly bajba kerülhet, ha valaki lesérül közülük, viszont a defense kőkemény lesz az év során. Sok meccset megnyerhetnek velük. A Chiefs turnoverek ellen pedig óvatosan fogadjunk, hiszen az egyik legkevesebbet vesztik el a lasztit és elég sokszor szerzik meg mástól.