Indul a dömping


Cincinnati Bengals1.52  Kansas City Chiefs2.60
Jól kezdett a Bengals és egyelőre klappol minden: 3-0-val állnak a hazaiak és habár a Raiders, Chargers, Ravens triót verték meg, nem érdemtelenül vezetik a csoportjukat. Ráadásul az üldöző Pittsburgh kikapott hosszabbításban csütörtökön.

Andy Dalton a legjobb irányítók között vitézkedik idén a maga nyolc touchdown passzával és csupán egy interceptionjével. Három meccs alatt 866 yardot dobált össze, ami nem rossz, de ehhez a statisztikához kellett egy olyan elkapó is, aki idén rendesen kitesz magáért. A.J. Green az a wide receiver, aki 111,7 yardot kap el meccsenként és ezt összesen 18 sikeres elkapásból hozta össze.

Ne felejtsük el megemlíteni Giovani Bernardot se, aki elsőszámú futóként a Bengalsban az idei szezonban már 235 yardot futott és ezzel ő a hetedik legjobb a ligában. Az offense tehát összeérett és a defense is jobb egy kicsivel, mint az átlag. Főleg a futás elleni védekezéssel és ez pont jó lesz most, hiszen Jamaal Charlest kell majd megfékezniük.

Múlt héten a Green Bay felmosta a Kansas-szel a pályát, de tőlük nem szégyen kikapni. Az első fordulós győzelem óta a Denver elleni buktát sajnálhatják kicsit, ahol az utolsó percben Charles összehozott egy fumblet és az a vesztüket okozta.

Charles egyébként 231 egységnyit futott három találkozó alatt és négy TD-t ért el. Azért egyet most is várunk tőle (1.70). Ha lehetne Alex Smithre fogadni, akkor mindenképp azt kéne meghúzni, hogy tuti sackelik. Három mérkőzés alatt tizenháromszor vitték földre. Nagyon gyenge fal van előtte. Smith amúgy négy TD-t dobott és háromszor adta el a labdát.

A védelemből talán Marcus Peterst lehet kiemelni, aki már két elkapott interceptionnél jár és egyre kevesebbet dobnak felé az irányítók.

Elhúzhat a Bengals a csoportellenfelektől és alighanem ezt meg is teszi.

Tipp: Dalton 260,5 yard felett @ 1.90


Denver Broncos1.34  Minnesota Vikings3.40
Ritkán találkozik egymással a két csapat, de akkor sok pont születik. Persze a hazai Denver az esélyesebb jelenleg, akiknek ligaelső védelmük van. Adrian Petersont kell kikapcsolni és akkor nyert ügyük van, Teddy Bridgewater egyelőre nem hozza a tőle elvártat idén.

A Vikingeket mindenki rájátszásba sorolta (a Packers után) és, hogy ők lesznek az idei meglepetéscsapat. Ezt eddig nem mutatták meg, de mégis ott vannak a Packers mögött 2-1-el.

Peterson úgy vezeti a futók között a meccsenkénti legtöbb yardot, hogy az első fordulóban alig játszatták. Azóta produkált két 120+ yardos meccset és tessék. Két győzelem is jött vele együtt. Van még hova javulni és lehet, hogy most falba ütköznek.

A Minnesota szerencséje, hogy nem a futás ellen védekezik jól a Broncos, hanem a passzok ellen. De abban nagyon jók.

Peyton Manning, 251 yard meccsenként, 5 TD, 3 INT. Ezek nem azok a számok, ami várható volt tőle. Bár csinálja valaki utána úgy, hogy nem érzi az ujjait a sérülése és műtéte miatt. Ennek ellenére is behúzza majd ezt a meccset a Denver, pláne úgy, hogy Demaryius Thomas is kezd magára találni Emannuel Sanderssel egyetemben.

Tipp: Első TD – Denver @ 1.57

Eredő odds: 2.98