Houston, van egy kis gondunk!


Houston Texans 1.48, Oakland Raiders 2.70

Bár a Houstonnál az évet Brock Osweiler kezdte kezdőirányítóként, a szezon közben mutatott játéka miatt cserepadra szorult, és Tom Savage ugrott be a helyére. Savage ugyan nem egy Tom Brady, de Osweilernél jobb formát mutatott. Később azonban megsérült, így most újra Osweiler állhat majd a center mögé a playoffban.

A másik oldalon sem rózsás a helyzet irányító poszton: Derek Carr – bátyja állítása szerint – legkésőbb a Super Bowlon léphetne pályára,  cseréje, Matt McGloin pedig vállsérüléssel bajlódik. Így a harmadikszámú irányító, az újonc Connor Cook fog kezdeni. Ez azért érdekes, mert Cook történelmet ír, ugyanis soha nem fordult még elő, hogy egy QB a rájátszásban lépjen pályára első kezdőmérkőzésén.

Cook összesen egy találkozón kapott szerepet, csereként játszott az utolsó fordulóban a Denver védelme ellen. Ekkor 21 passzából 14 jó embert talált, kiosztott egy TD-t is, de sajnos volt egy eladott labdája és egy elvesztett fumble-je is.
Bár elég jó a Texans védelme (legkevesebb engedett yard), mégsem egy Denver, akár győzelemre is vezetheti csapatát az újonc.           

Osweilernek sem lesz könnyű, hiszen otthon kell játszania, azok előtt a szurkolók előtt, akik kifütyülték és padoztatásáért szorítottak. Óriási segítség lehet azonban a Texans számára a futójáték, ahol Lamar Miller az alapszakaszban 1000 yard fölé került. A running back az utolsó két fordulóban nem játszott bokasérülés miatt, de a szombat esti meccsen 100 százalékos formában lesz.

A fogadóirodák egyértelműen a hazaiak mellett teszik le a voksukat, ami nem csoda, hiszen egy harmadikszámú, újonc QB első teljes meccse nem ígér nagy durranást.

Tipp: Touchdown szerzője - Lamar Miller TD @ 2.20

Seattle Seahawks 1.26, Detroit Lions 4.00

Az NFC-ben is rendeznek mérkőzést, ahol Seattle-be látogat a Lions. A detroitiak az utolsó fordulóban bukták el a csoport első helyét a Packers ellen, és ennek köszönhetően rendesen fel kell kötniük a gatyát, ha nyerni szeretnének.

A Seahawks hiába nyert a 17. játékhéten, ők sem kaptak szabad hetet, hiszen a Falcons is be tudta húzni utolsó meccsét, így az Atlanta pihenhet.

A hazaiak az ötödik legjobb védelemmel rukkoltak elő az idei alapszakaszban, csupán 318 yardot engedtek ellenfeleiknek meccsenként, míg a Detroit a középmezőnybe tartozik ebben a mutatóban. Az offense is több lábon áll a hazaiak oldalán, mert a Lionsnál szinte futójáték nélkül játszották le az alapszakaszt. Stafford nagyon jó évet fut (4327 passzolt yard, 24 TD, 10 INT), de a futók közül már szezon elején megsérült Abdullah, aztán Theo Riddick is kidőlt. Most Zach Zenner a kezdő running back, akiről Michael Bennett, a Seahawks védő falembere elmondta, hogy bár nem sok fehér srác játszik futó pozícióban az NFL-ben, de szerinte Zenner a legjobb közülük.

A formákat tekintve a Seattle nagyon hullámzó, utolsó hat találkozójukból három vereség és három győzelem született. Ez még mindig jobb, mint a Lions aktuális teljesítménye, amely legutóbbi három összecsapásán elbukott.

Matthew Staffordtól és elkapóitól extra kell, hogy megverhessék a Halászsasokat, míg a hazaiak oldalán arra kell talán a legjobban figyelni, hogy nehogy befuccsoljon a támadóalakulat.

Tipp: Stafford 255,5 passzolt yard felett végez @ 1.90