Hazai esélyesek


Carolina Panthers1.78  Seattle Seahawks2.08
Pihent az alapszakasz bajnoka, hiszen 15-1-el végeztek Cam Newtonék és ezzel az NFC elsőszámú kiemeltjei lettek. Az utolsó előtti fordulóban buktak egyet az Atlanta ellen, de belefért nekik. Lesz visszatérője is a Párducoknak, mégpedig az elsőszámú running backjük, Jonathan Stewart és a nagy játékok mestere, Tedd Ginn is pályára léphet. Nem lesz egyszerű dolguk a Seattle védelme ellen.

Úgy fest Cam Newton a legesélyesebb az MVP címre és teljesen jogosan, hiszen óriásit fejlődött a tavalyi évhez képest. Most új kihívás elé néz, mert a playoffban még nem alkotott nagyot. Ez az ő évük lehet.

Ehhez viszont lesz egy-két szava a Seahawks-nak is, amely nagyon kemény formában fejezte be az alapszakaszt, de a csoportelső helyre nem fért már oda, így következhetett a wild card hét, ahol a Minnesota volt az ellenfelük. Egy pontszegény mérkőzésen úgy sikerült nyerniük, hogy Blair Walsh, a Vikings rugója az utolsó percben kihagyott egy mezőnygól kísérletet, így a Seattle lepörgethette az órát 10-9-es állásnál és kvalifikálta magát a következő körbe.

Wilson formája eltűnt egy meccsre, ugyanis csak 142 yardot passzolt és egy touchdown passzt adott. Ez is elégnek bizonyult, de most aligha lesz az. Szerencséjükre visszatér egy régi fegyver a pályára Marshawn Lynch személyében. Beast Mode utoljára november közepén játszott, amikor megsérült. Nagy kérdés mennyit vett ki belőle ez a nagyobb kényszerpihenő.

Tipp: Newton 42,5 yard alatt fut @ 1.90


Denver Broncos1.29  Pittsburgh Steelers3.75
Ez egy őrületesnek ígérkező mérkőzés lehetett volna. A liga legjobb védelme, a liga talán legveszélyesebb támadói ellen (ha jó napot fognak ki). Ám nagy esélyt már nem adnak a vendégeknek miután két olyan játékos fog hiányozni a pályáról, akik meghatározzák a csapat játékát.

Antonio Brown és DeAngelo Williams se lesz ott. Utóbbi már múlt héten se játszott, de ő még úgy ahogy helyettesíthető volt. Viszont Brown elkapásai nagyon fognak hiányozni. A Bengals elleni wild card meccsen is 119 yardig jutott. Elég annyit mondani, hogy idén Brown majdnem megdöntötte az egy évben elkapott labdák számának rekordját és ez bőven meglett volna, ha Roethlisberger nem sérül le szezon közben pár meccsre. Még BigBen játéka is kérdéses volt, de ő végül fogja tudni vállalni a meccset és még mindig van fegyvere Martavis Bryant, aki múlt héten talán az év elkapását mutatta be vagy Markus Wheaton. https://www.youtube.com/watch?v=wbz0o0spEgk

Hazai oldalon visszatér az öreg a kezdőbe. Peyton Manning miután megsérült újfent és Osweiler kicsit kiszorította a kezdőből, újra pályára léphet. Nem volt valami csodás alapszakasza, de el kellett dönteni, hogy padoztatsz egy legendát, aki rossz formát mutat idén vagy beteszed az egyébként sikeres második számú irányítód helyére. Az előbbi mellett döntöttek és reméljük jól tették, hiszen ki tudja, meddig láthatjuk még a pályán a liga történelmének egyik legjobb irányítóját.

Demaryius Thomas, Emmanuel Sanders és CJ Anderson is ott lesz a kezdőben, tehát a támadásokért felelős osztag nekieshet a Pittsburghnek. A defenseről meg tudjuk, hogy a legveszélyesebb volt az alapszakaszban és a legkevesebb yardot engedték. Ez a megtizedelt Steelersnek nem jó ómen.

Tipp: Demaryius Thomas TD @ 1.83

Eredő odds: 3.48