Hálaadás és tojáslabda


Detroit Lions1.31  Chicago Bears3.60
A két csapat teljesen ellentétes formát mutat, amíg a Lions utolsó két meccsét elbukta, addig a Bears megnyerte őket.

Nézzük a Detroitot: Hajtanak a Green Bay után, de a mostani formáját elnézve nem valószínű, hogy a Sajtfejűek első helyen bejuthatnak a rájátszásba. Wild Cardról azonban lehet még szó, 7-4-gyel állnak a csoportjukban. Mögöttük pont az aktuális ellenfél, a Bears tanyázik.

A Chicagónak már nem sok esély maradt, 5-6-tal állnak. Innen aligha lehet felkapaszkodni.

Mindkét csapat elsőszámú elkapója (Calvin Johnson, Brandon Marshall) kisebb sérüléssel bajlódik, de valószínűleg összerakják őket a találkozóra.

Az irányítókra is vessünk egy pillantást: Matthew Stafford közel jár a 3000 passzolt yardhoz és emellé dobott 13 touchdownt is. Viszont ami szembetűnő, hogy már 10 eladott labdánál jár, ami valljuk be sok. Kevesen dobtak többet nála, de Jay Cutler a Bears QB-je tizenkettőnél tart, bár ő meg a touchdownokban sokkal jobb (22).

Elég kemény defense-e van a Lionsnak (3. legjobb a ligában), így hát a haza győzelem az esélyesebb.

Tipp: Az első touchdownt szerző csapat a Detroit @ 1.53


Dallas Cowboys1.55  Philadelphia Eagles2.52
Az NFC East éllovasai csapnak össze, ez mérkőzés kulcsfontosságú lehet a rájátszásba jutás szempontjából; mindkét csapat 8-3-al áll. Dallasban rendezik a mérkőzést és van egy-két hátránya a Philinek. Lássuk!

Kezdjük azzal, hogy az idei év kiemelkedően legjobb futója DeMarco Murray a Cowboyst erősíti. Közel 1400 yardot futott már. A második legjobban futnak a ligában csak a címvédő előzi meg őket.

Az Eagles viszont passzokkal halad előre leginkább. 293 yardot passzol meccsenként az aktuális irányítójuk. Azért mondom, hogy aktuális, mert pár hete kidőlt az elsőszámú Nick Foles és most Mark Sanchezre bízták a támadósort. De egyelőre úgy néz ki, megoldja, ha a Packers elleni kisiklást nem vesszük figyelembe.

Tony Romo nagyon vigyáz a labdára. Hatszor adta el csupán és emellé dobott 22 td passzt. Sérült volt, de már játszott múlthéten. Most is fog.

Sanchezzel aligha lehet összehasonlítani, hiszen nemrég vette át a karmesteri pálcát Folestól. De a 7-6-os td-interception arány nem a legjobb ezalatt a pár meccs alatt.

Sok mindenről dönthet ez a mérkőzés, érdemes lesz megnézni. Izgalmasabbá tehetjük, ha még fogadunk is rá.

Tipp: Hazai csapat pontjainak száma 28,5 felett @ 1.85

Eredő odds: 2.83