Hálaadás és tojásfoci


Detroit Lions1.87  Minnesota Vikings1.97
A hazai nézőknek is megfelelő, este18:30-as időpontban indul útjára a tojáslabda Detroitban és egyből egy csoportrangadót láthatunk az NFL tizenkettedik játékhetének nyitómeccsén. Ráadásul két azonos mérleggel álló gárda csap össze.

A Lions 6-4-el vezeti az NFC Északi csoportját a Minnesota előtt. Ám csak az első egymás elleni meccs miatt, amit a Detroit nyert. Az Oroszlánok múlt héten a Jacksonville Jaguarst fektették két vállra, de az offense annyira azért nem remekelt. De lehet csak azért, mert nem kellett. Összehozott egy TD-t a defense is egy interception után, és a speciális egység is csinált egyet.

A Detroit nagyon jó formában várja vendégeit. A Lions az utolsó hat meccséből ötöt megnyert.

A Vikingek pedig visszatértek a helyes útra, hiszen négy vereség után végre sikerült nyerniük. Ráadásul egy nem gyenge Arizona Cardinals ellen. Védelmek csatájának volt beharangozva, mégis született 54 pont a találkozón.

Bár a futójáték még mindig siralmas Minnesotában, a védelem nagyon a helyén van. A lilák corner backje, Xavier Rhodes egy 100 yardos interception return TD-t csinált, úgy hogy a liga idei második leggyorsabb játékosa volt a mért adatok szerint, miközben futott az endzone felé. Carson Palmer hiába nyargalt, nem érhette utol.

Nehéz megjósolni mi lesz a meccs kimenetele, de egy igazán parázs mérkőzés várható az egyébként is rivalizáló csapatok között.

Tipp: Eric Ebron TD 3.00


Indianapolis Colts4.30  Pittsburgh Steelers1.24
A Steelers is megtalálta a helyes ösvényt. Ők is, akárcsak a Minnesota, négy bukta után tudtak végre nyerni. Elég nagy blama lett volna, ha még a liga utolsó Clevelandet se tudják megverni.

De sikerült és ebben nagy segítségükre volt LeVeon Bell, aki 201 scrimmage yardot hozott össze és persze egy touchdownt. Ám most össze kell kapnia magát rendesen a Pittsburghnek, hiszen a Coltshoz látogatnak, utána meg a Giantshez és egyik se lesz könnyű falat.

Főleg mert a Colts kezd beindulni. Bár 5-5-tel állnak, az utolsó két meccsüket megnyerték és az egyik áldozatuk a Green Bay volt. Múlt héten pedig egyik csoportellenfelüket, a Tennessee-t verték meg.

Luckék lépegetnek előre és a Houston veresége hétfőn nagyon jól jött nekik. Szükségük van a győzelemre, hiszen nekik sincs könnyű sorsolásuk a végelszámolás felé érve. Találkoznak még az Oaklanddel, a Minnesotával és Texansszal is. Viszont Andrew Luck nélkül kell megtenniük ezt a nagy lépést, ugyanis a Tennessee ellen agyrázkódást szenvedett és nem heverte ki négy nap alatt. Így Scott Tolzien kapja meg az irányító posztot, ami jó jel lehet a Steelers számára, hiszen Luck személyében egy klasszissá válható irányítót nélkülözik a Colts.

Pontzuhatag várható hálaadás estéjén. Két egyelőre középszerűen teljesítő csapatról van szó, de ha valami kiugrót kell keresni, akkor az a Colts védelme, ami a liga harmadik legtöbb yardját engedi. Egy olyan csapatnak, ahol van egy Antonio Brown és egy LeVeon Bell ezt ki kell használnia.

Tipp: Pontok száma 50,5 felett 2.20