Gyengeség itt, veszteség ott


Pittsburgh Steelers2.32  Baltimore Ravens1.64

A két csapat rivalizálása 1996 óta tart. Összesítésben a Steelers áll több győzelemmel, de a 2010-es években mégis a Baltimore jön ki jobban az egymás elleni rangadókból (7-5).

Legutóbb például a wildcard héten, a rájátszás első hetében találkoztak tavaly. Bármennyire hihetetlen, de ez volt a Ravens első playoffban elért győzelme a Pittsburgh ellen (30-17). A két csapat együtt összesen tíz Super Bowl-t nyert meg, legutoljára még a Ray Lewis által vezetett Ravens diadalmaskodott (2012).

Na, de elég a múltból, pláne azért, mert nem úgy néz ki, hogy bármelyikük is növelni fogja a bajnoki címeik számát. A vendégek egyelőre nyeretlenek, 0-3-al állnak a divízió alján, még a Cleveland is megelőzi őket. A Denver elleni első fordulós vereség még elfogadható, de hogy utána kikaptak az Oaklandtől és a Cincinnattitől is, az már kevésbé. Talán utóbbi még ki-ki meccs volt, de mindegyik mérkőzésük egy touchdownon belüli ponton múlt, ami azért kicsit bökheti a csőrüket a Hollóknak.

Mi lehet a gond? Joe Flacco négy TD passz mellett négy interceptiont dobott. Ez nem az igazi Flacco, 65%-os passzolási mutatóval. Justin Forsett se hozza egyelőre a tőle elvárhatót, három meccsen csupán 124 yardot teljesített, de ő egy kisebb vállsérüléssel küzd, ez lehet az oka a gyengébb formának.

A méltán híres baltimore-i védelem pedig 375 yardot enged átlagban meccsenként, ami a liga 22. legjobb helyére elég. Terrel Suggs ráadásul két hete kidőlt az egész szezonra, ez még akár a pályafutása végét is jelentheti. Tehát van mit összerakni John Harbaughnak, hogy egyáltalán a rájátszásra esélyük legyen.

A hazaiak oldalán bizonytalan kimenetelű a következő 4-6 meccs. Az utolsó mérkőzésen a Rams ellen térd érülést szenvedett Big Ben Roethlisberger. A helyére Michael Vick ugrott be – igen, a kutyaviadalos fazon. Nem alkotott maradandót, pedig Antonio Brownt ki lehetne használni. Majd talán most.

Egyetlen szerencséje van a Pittsburghnek és azt úgy hívják, hogy Le’Veon Bell. A múlt héten tért vissza sérüléséből a running back és 62 yardot futott, valamint 70-et (!) elkapott. Nagy szerepe lehet majd, hiszen több mint valószínű, hogy nem Vick passzaira fognak alapozni az elkövetkezendő hetekben, amíg Big Ben sérült. Ami a védelmet illeti, egyelőre ők se top formában játszanak, csupán a tabella közepén állnak.

A 2-1-el álló Steelers tehát megverheti a Ravenst. Alacsony lehet a pontok száma, ez már múlt héten is látható volt náluk (12-6-os győzelem). Hiába kisebb az odds a vendégekre, nem lesz nehéz meglepni a Hollókat.

Tipp: Első TD – Le Veon Bell @ 6.00