Fényesek az új dallasi csillagok!


New York Giants1.57  Baltimore Ravens2.45
Két megtorpanó csapatról beszélhetünk, hiszen a Giants elbukott három meccset zsinórban az első két nyertes találkozó után, míg a Baltimore ezt három győzelemmel illetve két vereséggel játszotta el.

Az Óriások egyelőre utolsók az NFC keleti divíziójában és egyedüliként vannak ott negatív mérleggel, ami meglepetésnek is mondható. A Baltimore pedig egyelőre a Cincinnatit is előzi az AFC North-ban és tapadna a Steelersre, akik vezetik a csoportot. 

A hazaiak a Green Bay ellen kaptak ki idegenben 23-16-ra. Tehát képes kikapni a Giants, Eli Manning interceptionjei nélkül is. Ugyanis nem dobott, de a támadóalakulat ettől még nagyon gyengén szerepelt. Mindössze 43 yardot tudtak megtenni futásból a mérkőzésen, bár ehhez hozzátartozik, hogy Shane Vereen egész idényre kidőlt RB pozícióból, míg Rashad Jennings kisebb sérüléssel ugyan, de kihagyni kényszerült ezt a mérkőzést is. Így Bobby Rainey volt az elsőszámú futó a mérkőzésen, akiről valljuk be őszintén egyelőre sokat nem hallottunk, hiába 28 éves és hiába az ötödik szezonja a ligában. Manning se vitte túlzásba a 199 yarddal és a 35/18-as passzpontossággal.

Az egyetlen pozitívum talán, Odell Beckham Jr. első idei TD-je lehet, ezzel talán beindul az NFL egyik legjobb elkapója.

A Baltimore épp a New Yorikiak egyik csoportellenfelétől kapott ki 16-10-re, a Washington Redskinstől. Joe Flacconak a Ravens irányítójának 46 passzkísérletéből 30 talált csapattársat. Ez 210 yardra és egy touchdownra volt elég. Terrance West pedig egyelőre jól pótolja az elküldött Justin Forsettet running back poszton, hiszen 95 yardot most is feltett a statisztikai táblára.

A Ravensnek nagyon kemény futás elleni védelme van, de pechjükre a Giants nem abban erős, hanem a passzokban. Meggyűlhet a Hollók baja az OBJ – Cruz – Shepard elkapó trióval.

Tipp: Odell Beckham Jr. TD 2.00


Green Bay Packers1.45  Dallas Cowboys2.85
A nap egyik legjobb párharca lesz ez a mérkőzés, ugyanis mind a két csapat 4-1-gyel áll. Ez lehet az első komolyabb szintfelmérő a Dak Prescott által vezetett Cowboysnak.

Igen, Dak Prescott. Tony Romo még mindig sérült, bár a hetekben várható a visszatérése. Mellőle természetesen kidőlt Dez Bryant is, viszont az újoncok elég jól tudják őket pótolni. Prescott talál célpontot Bryant nélkül is, Ezekiel Elliott pedig vezeti az NFL-t a futott yardokban.

Múlt héten a Cincinnatit mosták le: 28-0-ra is vezettek, ám végül 28-14 lett a végeredmény. Elliott 15 kísérletből összehozott 134 futott yardot és két TD-t. Az egyik ráadásul egy 60 yardos, csodálatos futás után született.

Prescott pedig már öt meccse a ligában van és még nem adott el labdát.

Na, de most egy nem akármilyen ellenféllel állnak szemben. A Packers az a csapat, aki minden csapat orra alá tud borsot törni. Kezdjük például azzal a statisztikával, hogy egyből kihúzhatja a Dallas méregfogát, ha úgy védekezik Elliott ellen, ahogy eddig a többiek ellen is tették. A Sajtfejűek 42 yardot engednek futásból az ellenfeleiknek meccsenként, ami a liga legjobb futáselleni védelmének számít. Viszont a másik oldalon ott a Stars, akik a Zeke Elliott – Alfred Morris duóval a liga legjobbjai ebben és 155 yard az átlaguk öt mérkőzés alatt.

Aaron Rodgers egyelőre elmarad önmagától. A TD/INT mutatója nem borzasztó azzal a 9/3-mal, de láttunk már tőle jobbat. A 87.7-es passer rating és az 56%-os passzpontosság viszont elég gyatra.

Sérülések terén a Dallast már említettük, de a Packersnél is vannak hiányzók; például Jared Cook, Sam Shields, de a múlthéten megsérült James Stark is, a másodikszámú running back.

Tipp: Jordy Nelson 69,5 yard felett kap el 1.90