Feltámadóban a Párducok


Carolina Panthers–New Orleans Saints
A két éve 15-1-el végző és a Super Bowl-t elbukó csapat tavaly a nagydöntő másnaposságában szenvedett és még a rájátszásba se tudott bejutni. Ennek köszönhetően idén draftoltak egy running backet Christian McCaffrey személyében, akiben van potenciál, de még meg kell szoknia az NFL ritmusát.

A Panthers támadószekciója néha még akadozik; az első meccsen 23 pontot sikerült elérniük Newtonéknak a 49ers ellen, múlt héten pedig mindössze kilencet a Bills ellenfeleként, melyek között nem volt egy TD sem, csak mezőnygólok – Graham Gano kicker berúgott hármat. Ráadásul Cam Newton egyik legnagyobb fegyvere is kidőlt pár hétre: Greg Olsen lábfejében eltörött egy csont, szóval sérültlistára került.

A védelem viszont mindent megtesz azért, hogy újra a két évvel ezelőtt pompájában ragyogjon ez a Panthers. A két eddigi találkozó alatt 3-3 pontot engedtek ellenfeleiknek! Ez nem akármilyen teljesítmény az NFL-ben. Természetesen így mind a két meccset behúzta a csapat és igen, a 2017-es alapszakaszban a Carolina még nem kapott touchdownt.

Oké, hogy a Panthers nem kapott még TD-t, de olyan hú de kemény támadósorral még nem is találkoztak. A Saints pedig azzal rendelkezik. Elég egy nevet mondani, ami garantálja a sikeres drive-okat: Drew Brees. A Szentek irányító legendája hiába áll 0-2-vel, a csapat így is egyelőre a negyedik legtöbb yardot dobta a ligában. Mindezt úgy, hogy a runningback pozíció kicsit talán túltelített d – Mark Ingram, Adrian Peterson és Alvin Kamara is osztoznak a snapeken.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a hazai gárda. Egy erős védelem fogad egy erős támadósort, és egy változó offense fogad majd egy rémgyenge védelmet. A Saints defense tökéletes arra, hogy belendüljön a Cam Newton vezette offense.

Tipp: Brees 295,5 passzolt yard alatt 1.90


Philadelphia Eagles–New York Giants
Csoportrangadó az NFC keletben, kőkemény védelmek közti csatának ígérkezik a találkozó. A Giants védelméről tudhatjuk, hogy milyen erőt képvisel, hiszen Jason Pierre-Paul, Landon Collins, Oliver Vernon is top védők, de a Philadelphia is szépen lassan összerakott egy pofás defenset, akik hazai találkozón kevés pontot enged az ellenfeleknek.

Ez egy több sebből vérző New Yorki támadóalakulatnak nagyon rossz hír. A Giants borzalmasan kezdte az idei szezont: 0-2-vel állnak és mindössze 13 pontot sikerült elérniük. A támadófal romokban, aminek köszönhetően Eli sokat van a földön, az elkapói ráadásul nagyon sok labdát ejtenek el, a futójátékról meg ne is beszéljünk, hiszen nincs is szinte. Van mit alakítgatni ezen az offensen, de most már a teljes erőbedobással edző és majd játszó Odell Beckhamre lehet bízni a yardokat.

Beckham ráadásul történelmi tettre készül, ugyanis 8 elkapásnyira van a 300-tól, és ha ezt a következő két találkozóján eléri, ő lesz az az elkapó, akinek ehhez a legkevesebb meccs volt szükséges.

Az Philly már egy fokkal jobban áll. Az első héten legyűrték a csoportellenfél Washingtont, majd kikaptak a Kansastől. Mind a két meccsüket idegenben játszották, szóval most már biztos, hogy kiéhezett a philadelphiai közönség egy kis focira. Carson Wentzék azon lesznek, hogy megadják nekik.

Tipp: Összes TD 4,5 alatt 2.08