Feltámadó Kansas


Kansas City Chiefs1.18  Cleveland Browns5.25
Annál rosszabban aligha kezdődhetne egy szezon, mint a Kansas-é. Az 1-5-ös mérleg után jött a fordulópont, de addigra elvesztették egész szezonra a legjobb játékosukat, Jamaal Charlest.

Azóta viszont nyolc (!) mérkőzést húzott be zsinórban a gárda. Pechjükre a Denver Broncos viszont jól csípte el a szezonkezdetet, ám azóta kicsit botladoztak és már csak egy győzelemnyi a különbség kettejük között.

A Kansas nagy szerencséjére jól tudták pótolni a running back pozíciót, Charcandrick West és Spencer Ware jóvoltából maradt a minőségi futás. Ami nem rossz, hiszen nem kell annyira Alex Smithre hagyatkoznia az offensenek. Smith nem tartozik az elit irányítók közé, de tökéletesen vezényli a támadóalakulatot és vigyáz a labdára: 16 touchdown mellett csupán 4 interceptiont dobott, és 3205 yardot passzolt már.

Múlt héten a már nem túl acélerős Baltimore védelemnek rámoltak be 34 pontot. Hiába haladt több yardot a Ravens, a Kansas defense-e mindig megállította őket és három turnoverre kényszerítette a hazaiakat. A Chiefs védelme szépen lassan az elitbe verekedte be magát, hiszen a nyolcadik legkevesebb yardot engedik az ellenfeleiknek. Csoda kéne a Clevelandtől, hogy megverjék őket.

Kilencedik mérkőzésén léphet majd pályára a szezonban Johnny Manziel. Ennyi idő alatt 1364 yardot passzolt 7 TD és 4 INT és 6 fumble mellett. Nem valami jó mutatók.

Nem nagyon lehet kit kiemelni ebből a Brownsból idén. Talán Gary Barnidge tightendet, de neki is inkább akkor ment mikor McCown irányított és nem Manziel, de ő december elején kidőlt az egész szezonra. Tavasszal újra jó pozícióból draftolhat majd a Cleveland.

Tipp: Kansas -8,5 @ 1.72


Arizona Cardinals1.47  Green Bay Packers2.80
Az Arizona is nyolc meccse veretlen és 12-2-vel már a rájátszásban tudhatják magukat, de a kiemelésért még harcolnak. Ráadásul a Packers érkezik hozzájuk, akiknek még mindig nem az igazi a játékuk, de legalább most már nyernek.

Három győzelemmel a hátuk mögött érkeznek a Sajtfejűek. Aaron Rodgersre egy rossz szót nem szólhatunk az idei teljesítménye miatt (29 touchdown és 6 interception). A bajok az elkapókkal vannak, akik idén valahogy nem találták meg a formájukat. Talán majd a rájátszásra felébred Randall Cobb is, a futójáték pedig borzalom volt egész évben. Eddie Lacy szintén formán kívül játszott és ezért James Starks volt az elsőszámú running back pár fordulón át, de ő se tudta hozni stabilan a jó formáját. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a playoffra beérik ez a Packers.

A hazaiak 40 pontot szereztek múlt héten az Eagles otthonában. David Johnson nevét megjegyezhetjük, hiszen 187 yardot futott (6,4 yard futásonként) és 3 touchdownt szerzett, amivel lejátszotta a Phily védelmét.

Carson Palmer MVP formában játszik idén, szerencsétlenségére nem lesz esélye megkapni a díjat, amíg a Panthers veretlen Cam Newton vezérletével, de már az is valami, hogy van, aki felhozza a nevét a szavazáson. Hozzáteszem teljesen megérdemelten, mert ez az Arizona Super Bowl esélyes csapattá vált idén.

Tipp: Összes TD 5,5 alatt @ 2.20

Eredő odds: 3.78