Esélytelen vendégek?


Seattle Seahawks1.07  Cleveland Browns10.50 

A Seattle zsinórban négy győzelemnél tart és nagy valószínűséggel meglesz az ötödik is. Russel Wilson elképesztő formában játszik: ő az első játékos, aki négy egymást követő mérkőzésen legalább három TD passzt ad, nem dob interceptiont és 70%-os mutató felett passzol. Múlt héten a Baltimore ellen öt TD passzig jutott és majdnem 300 yardig. Egyszer sem sackelték, ami azért az előtte álló fal dicsérete is.

Viszont érte őket egy nagy veszteség, mégpedig Thomas Rawls sérülése. Nem gondolták volna év elején, hogyha megsérül ennyire nagy ijedtség lesz belőle. Az egyébként is csere futó kiválóan helyettesítette Marshawn Lynchet (aki talán a jövő héten már visszatérhet) és rengeteg yardot tett meg a földön. Na, ezért is kell most Wilsonra és az elkapóira fogadni, mert eddig is brutál számokat hozott a Baldwin-Lockett duó, hát még azután mi lesz, hogy kiderült nincs running back. Vagyis van, és úgy hívják, hogy Brice Brown. Eddig nem sokat hallottunk róla, lehet ő lesz a második Rawls vagy a harmadik Lynch.

A Johnny Manziel által irányított Browns tehát felkötheti a nadrágját, mert ez kőkemény menet lesz a liga második legerősebb defense-e ellen.

Tipp: Baldwin TD @ 1.75 

Indianapolis Colts1.81  Houston Texans2.05
Egyik csapat se érkezik jó formával a találkozóra. Mind a két együttes két vereség után ütközik meg egymással csak ez talán a Coltsnak fájóbb lehet, mert múlt héten nagyon kikaptak. Idegenben léptek pályára a Jacksonville Jaguars ellen. Tudjuk a Jaguárokról, hogy nem képviselnek valami őrjítően nagy erőt a ligában, de mégis 51 pontot rámoltak be az Indianapolisnak. Matt Hasselbeck remekül helyettesítette egy ideig Andrew Luckot, de azért a csodák nem tartanak örökre. Múlt héten közel minden második passza pontatlan volt és egy touchdown passzt sem adott. Ami pozitív, hogy a turnoverek számában sem jeleskedett, csupán egy fumble írható a nevéhez.

A hazaiaknál inkább a védelemmel vannak problémák. A passzok és a futások elleni védekezésben is a liga hátsófelében foglalnak helyet. Többet vártak/vártunk idén a Coltstól és ha még lesz is belőle rájátszás, akkor se fognak sokáig jutni.

A vendégek a másodikak a csoportban aktuális ellenfelük mögött, de holtversenyben, hiszen mind a két gárda 6-7-tel áll. Tehát bőven előfordulhat, hogy negatív mérleggel kerül majd be a csoportgyőztes a playoffba.

A Houston kikapott múlt héten a Pats-től, ami még önmagában nem is lenne akkora baj csak egy darab touchdownt nem tudtak összehozni, ami azért aggasztó lehet. Két mezőny gólig jutottak. Brian Hoyer se dobott interceptiont, de az ő nevéhez is köthető két fumble.

A defense év elején alulról szagolta az ibolyát, de mostanra már bekerültek a top 10-be, ahová valók. Főleg J.J. Wattnak köszönhetően, aki még törött kézzel is játszott a New England ellen. Nagy mérkőzésnek nézünk elébe, hiszen nagy a tét is: aki nyer, az elugrik két fordulóval az alapszakasz vége előtt.

Tipp: T. Y. Hilton 70,5 alatt kap el @ 1.80 

Eredő odds: 3.15