Élesedő helyzet a tengerentúlon


Minnesota Vikings1.82  Green Bay Packers2.02
Érik a meglepetés az NFC északi divíziójában. Múlt héten a Vikingek átvették a vezetést a Csomagolóktól, de hamar vissza is foglalhatja helyét a wisconsini csapat.

Ehhez viszont hozniuk kell a meccset és ez már három fordulója nem történt meg. Jelenleg 6-3-al áll a csapat és óriási gödörben van: 6-0-val kezdeni egy szezont nagy szó, de utána hármat bukni se kicsi. A Denvertől, a Carolinától és a Detroittól szenvedtek vereséget. Az első kettő még érthető is lehetne, de a múlt heti Lions elleni vereség viszont már tényleg nagy gondokra utal a csapatnál.

Aaron Rodgersnek nehéz dolga van idén. Randall Cobb nem hozza a formáját, Jordy Nelson ugye még az idény előtt lesérült és kidőlt egész szezonra. James Jones lépett fel melléjük, de ő is sérülésekkel bajlódik hétről-hétre. Múlt héten Rodgersnek már a másik Rodgersnek (Richard) és Perillonak (tight-endek) kellett touchdown passzt adnia.

A futójátékot pedig a formán kívüli (és kicsit meghízott) Eddie Lacy helyett, James Stark viszi jelenleg. Bár ő se tud maradandót alkotni mostanában. Egy magát kőkeményen felszívó Minnesota ellen még ki is kaphat a Packers és akkor messze kerülnek a csoportgyőzelemtől.

A hazaiak zsinórban öt mérkőzést nyertek és ilyenre már régen volt példa. Adrian Peterson eszeveszett formában fut, ahogy azt tőle elvárják. Teddy Bridgewater pedig az ilyen erős futójáték mellett nyilván háttérbe szorul kicsit, de tökéletesen él a lehetőségeivel. A Raiders ellen a múlt héten 140 yardot passzolt és egy TD-t. Valamint futott még 23 egységnyit, ezzel a csapat második legjobb futója lett Oaklandben. Peterson szétszedte a védelmet: 203 yard, 1 TD, az az egy touchdown pedig egy 80 yardos futás következménye. Az ő csodálatos formájának köszönhetően első helyen várja a Minnesota a fordulót a földön megtett yardok számában (meccsenként 147,2).

A Vikingek most odaszúrhatnak riválisuknak és lépéselőnybe kerülhetnek velük szemben.

Tipp: Utolsó TD – Green Bay @ 1.90


Arizona Cardinals1.45  Cincinnati Bengals2.85
Véget ért a vendégek veretlenségi sorozata. Múlt héten Andy Daltonék óriási meglepetésre hazai pályán kaptak ki az idén halvány gyenge Houston Texans-tól. Így is történelmet írtak a 8-0-al, de ez a vereség nem volt belekalkulálva. Szerencséjükre a Pittsburgh a sok sérülés miatt még mindig le van tőlük maradva (6-4).

Őrült nehéz dolga lesz a Bengalsnak Arizonában, hiszen a Cards 7-2-el áll. Ráadásul az előző körben 39 pontot pakoltak be a Seahawks védelmének Seattle-ben! Michael Floyd nagy meccse volt az, aki most lehet játszani se fog (két elkapott touchdown és 113 yard). De a csapat elsőszámú elkapója Larry Fitzgerald is odatette magát a 130 elkapott yarddal. A Seattle ellen 451 yardot tettek meg, ami figyelemre méltó. Megérdemelt a legtöbb yardot megtevő csapatok között az első helyük.

Andy Daltonéknak össze kell magukat kapniuk, mert beleszaladhatnak akár egy nagyobb pofonba is. A Texans ellen nem tudtak egy touchdownt se vinni, ami kicsit aggasztó lehet a drukkerek számára, de kétlem, hogy ettől most maguk alatt lennének A.J. Green-ék.

Tipp: Fitzgerald TD @ 1.90

Eredő odds: 3.63