Egy laza mérkőzéssel indul az NFL harmadik fordulója


San Francisco 49ers–Los Angeles Rams
Kezdjük először a hazaiakkal, akik 0-2-vel állnak a divíziójukban és ezzel a rajttal aligha leptek meg bárkit is. A 2013-as Super Bowl óta leszálló ágban lévő csapat valahogy nem tud kimászni a gödörből. Pedig idén új a vezetőedző is, a tavaly majdnem bajnokságot nyerő Atlantától hozták el az offensive-koordinátort, Kyle Shanahant. Ennek ellenére mégis haldoklik a támadóegység.

Az első fordulóban a Carolina ellen léptek pályára, ahol úgy néz ki idén ismét összeállt egy olyan defense, amivel mindenki meg fog szenvedni. Mindezt alátámasztja, hogy a 49ers mindössze 3 pontot volt képes felrakni a táblára aznap.

A második héten a Seattle ellen kellett meccselniük és akkor már 9 pontot tudtak összehozni, ami végül is tekinthető fejlődésnek – de még mindig nincs touchdownjuk a szezonban, ugyanis ez három mezőnygól volt. A Seahawks viszont így is csak 12-9-re tudott nyerni, ami a védelmet dicséri mindkét oldalon. Viszont az már látszik, hogy mit is akarhat Shanahan játszatni a csapattal. Tavaly is megmutatta már, mire képes pár kiváló futóval és most Carlos Hyde az elsőszámú runningback nála, aki a második fordulóban a legtöbb yardot futotta (123) és ezt mintegy 15 futáskísérletből, ami 8,3-as yard/futás átlag – ez egészen kiváló teljesítmény.

Ám ennek a párosításnak egyértelműen a Rams az esélyese, akik 1-1-el állnak és most szeretnék pozitívra billenteni ezt a mérleget. Az első fordulóban mindenkit megdöbbentett, hogy 46 pontot rámoltak be az Indianapolis Coltsnak, mindössze 9 ellenében. Könnyű győzelem volt ez Jared Goffék számára. Az előző héten viszont már eggyel nehezebb feladat jött: Washingtonba utaztak és kőkemény csatára készültek. Az is lett belőle.

A Redskins másodikszámú futója, Chris Thompson lett a Rams veszte. Háromszor kísérletezett futással, abból pedig összehozott 77 yardot és két touchdownt. De még ezek után is fel tudott állni a Rams, főképp Todd Gurley és a rookie tight-end Gerald Everett jóvoltából összejött az egyenlítés. Végül azonban a Redskins vitt egy utolsó hatpontost, Goff pedig a legrosszabbkor adta el a labdát és lezárta a meccset.

Sérültek természetesen vannak mind a két oldalon, de a fontosabbak talán a 49ersnél találhatóak. Például Malcolm Smith a kezdő linebacker, akit egész szezonra elvesztettek. Ez is a Rams felé dönti a mérleg nyelvét, na meg az irányítójuk jó formája is. Jared Goff egyelőre a nyolcadik legtöbb yardot passzolta (2TD, 1INT) de az idei játékán már látszik, hogy sokat fejlődött a tavalyi újonc évéhez képest.

Ezzel szemben Brian Hoyer már egy veteránnak számít, aki sok csapatban próbálkozott, kapott kezdő pozíciót is, de az se jött be. Most Shanahan rendszerében kéne alkotnia valami maradandót, de egyelőre nem jön neki össze.

Tipp: Első TD – Rams 1.79